Pyöräilyviikko

Aina myötätuulessa Pyöräilyviikolla 2016!

Valtakunnallinen pyöräilyviikko järjestetään 7.-15.5.2016.

Pyöräilyviikon pääteema vuonna 2016 on sähköavusteinen pyöräily iskulauseella "Aina myötätuulessa!" Sähköpyöräilyn kasvunäkymät ovat Suomessakin huikeat ja se on yksi tehokkaimmista keinosta saada aikaiseksi viisasta kulkutapamuutosta eli houkutella hyppäämään auton ratista satulaan. Pyöräilyviikkoon liittyvät yhteydenotot: matti.hirvonen(at)poljin.fi.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään jo 26. kertaa. Pyöräilyviikolla Suomi pyöräilee -kampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat  järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea. Pyöräilyviikko pitää sisällään paljon tapahtumia sekä itse pyöräilystä että sen edistämisestä kiinnostuneille. Tiedotusvälineissä voi kertoa esim. uusista pyöräilymahdollisuuksista sekä mielenkiintoisista pyöräilykohteista ja -reiteistä. Kunnan päättäjiä ja julkisuuden henkilöitä voi pyytää mukaan pyöräilyä markkinoimaan. Tapahtumat kannattaa oman paikkakunnan viestintäkanavien lisäksi ilmoittaa Pyöräilyviikon ja Liikkujan viikon yhteiseen tapahtumakalenteriin, jota pidetään esillä Pyöräilyviikon valtakunnallisessa viestinnässä.

Pyöräilyviikon teemapäivät

  • Kansallinen pyöräilypäivä ja Pyöräilyviikon avaus lauantaina 7.5.
  • Pyörällä töihin -päivä tiistaina 10.5.
  • Pyörällä kouluun -päivä keskiviikkona 11.5. Lisätietoja, toimintaideoita ja vinkkejä tapahtumien järjestäjille: www.pyorallakouluun.fi

Voit ladata tapahtumajärjestelyjen ja tiedottamisen tueksi Pyöräilyviikon 2016 viralliset julisteet täältä; tulostettava pdf-versio sekä täydennettävä word-versio (voit lisätä tietoja, logoja jne). Pyöräilyviikon vinkkilista tapahtumien järjestäjälle.

7 syytä sähköpyöräillä:

1. Vastatuuli tai väsymys ei haittaa
2. Voit polkea pidempiä matkoja
3. Ylämäessäkin hymyilyttää
4. Ei tarvitse tulla hikisenä töihin
5. Tavaroiden tai lasten kuljetus on vaivatonta
6. Liikut lihasvoimalla ja kunto kohoaa
7. Sähköpyöräily on hauskaa!

Täältä löydät "Ikuinen myötätuuli - Sähköpolkupyörien tulevaisuus Suomessa" -julkaisun. 

Hyviä esimerkkejä Pyöräilyviikon monipuolisesta toiminnasta eri kunnissa:

Oman paikkakunnan pyöräretkiä ja -tapahtumia löytyy muun muassa seuraavista osoitteista:
www.fillarikalenteri.fi
www.suomenlatu.fi/tapahtumakalenteri