Velo-City ja ECOMM -jälkiseminaari

Päivämäärä: 
Torstai, 11. lokakuu 2018 - 8:30 - 15:00

Velo-city ja ECOMM -jälkkärissä on viimeiset 10 paikkaa täytettävänä! Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vielä ti 9.10 klo 12.00 asti täällä.

Hyvät kestävän liikkumisen edistäjät,

Tervetuloa Velo-city ja ECOMM 2018 -konferenssien kansalliseen jälkiseminaariin torstaina 11.10.2018. Tilaisuus tarjoiluineen on maksuton Pyöräilykuntien verkoston jäsenkuntien ja muiden jäsenyhteisöjen edustajille. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Motivan LIVE-verkoston kanssa. Jälkiseminaari pidetään Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristö -toimialan auditoriossa (Kansakoulukatu 3).

Jälkiseminaarissa esitellään parhaita paloja kahdesta kansainvälisestä konferenssista. Velo-city on maailman suurin pyöräilyseminaari ja se järjestettiin kesäkuussa 2018 Rio De Janeirossa. Liikkumisen ohjaukseen keskittyvä ECOMM-konferenssi järjestettiin toukokuussa 2018 Uppsalassa.

OHJELMA TORSTAINA 11.10
Jälkiseminaarin aamupäivän osiossa kuullaan parhaat palat Velo-city -konferenssista lisättynä kattauksella sovelluskohteita ja esimerkkejä Suomesta!  

Klo 8.30 – 9.00 Aamukahvit, sämpylät ja vapaata verkostoitumista

Klo 9.00 Avaus ja Helsingin pyöräily-yllätys 
Reetta Keisanen, pyöräilykoordinaattori, Helsingin kaupunki

Klo 9.15 Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa
Matti Hirvonen, toiminnanjohtaja, Pyöräilykuntien verkosto
Tanja Ontasu, ohjelmakoordinaattori, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma

Mihin suuntaan kunnissa poljetaan infran, investointien ja muun pyöräilyn edistämisen osalta. Tuoreen selvityksen alustavia tuloksia.

Klo 9.35 Inklusiivinen pyöräilypolitiikka: mitä se on?
Sanna Ojajärvi, kehittämispäällikkö, Pyöräilykuntien verkosto

Konferenssin aloitusistunto asetti odotukset koko konferenssille. Teemana oli inklusiivinen pyöräilypolitiikka ja kaupunkipolitiikka, joka tarkoitti esityksissä erityisesti lasten, nuorten, naisten, seksuaalivähemmistöjen ja liikuntarajoitteisten huomioimista kaupunkisuunnittelussa.

Klo 9.55 Miten lisätä lasten pyöräilyä? Parhaita käytäntöjä kaupungeista eri puolilta maailmaa. 
Sanna Ojajärvi, kehittämispäällikkö, Pyöräilykuntien verkosto

Puheenvuoroon on koostettu parhaita lasten pyöräilyn lisäämisen käytäntöjä Euroopasta ja Etelä-Amerikasta. Mukaan ovat päässeet pyöräily- ja liikenneopetus, pyöräilyn ajokortti, opettajien esimerkki ja poikkihallinnollinen pyöräilyolosuhteiden parantaminen sekä pyöräilymyönteisen kulttuurin edistäminen.

Klo 10.20 Virkistystauko ja maistiaisia pyöräilykuntien uusimmista pyöräliikenneratkaisuista
Pyöräilykuntien verkosto 

Klo 10.30 Tiede ja tutkimus polkimilla – teoriasta käytäntöön ja takaisin
Sanna Ojajärvi, kehittämispäällikkö, Pyöräilykuntien verkosto 

Miksi pyöräilytutkimuksen ja pyöräilyn edistämisen käytäntöjen välille täytyy rakentaa aktiivista vuoropuhelua. Rion konferenssissa Scientists for Cycling -sessiot oli ensimmäistä kertaa avattu kaikelle konferenssiyleisölle. Tämä tärkeä avaus mahdollisti ensimmäistä kertaa monipuolisen vuoropuhelun eri maiden tutkijoiden, aktivistien, virkamiesten ym. pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneiden välillä. Puheenvuorossa nostetaan esimerkkejä siitä, miten tutkimuksen ja käytännön työn yhteys hyödyttää kaikkia toimijoita sekä esitellään Riossa kehitettyä pyöräreitistön arviointityökalua.

”Ajattelin sitä pyöräillessäni”, väitetään Einsteinin vastanneen suhteellisuusteoriaan johtaneista pohdinnoista.

Klo 10.45 Voiko kaupungin puhtaanapidosta huolehtia pyörillä?
Sanna Ojajärvi, kehittämispäällikkö, Pyöräilykuntien verkosto

Puheenvuorossa esitellään Hampurin kaupungin puhtaanapitolaitoksen pyörälogistiikkapilotti, jossa testattiin joidenkin tehtävien hoitamista pyörillä autojen sijaan. Mitä pilotista opittiin?  

11.00 LOUNAS (omakustanteinen)

Klo 12.00  ECOMM-jälkiseminaarin avaus. Iltapäivän ECOMM-seminaariosion tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Klo 15.00 tilaisuus päättyy

Nähdään seminaarissa!

Matti Hirvonen
toiminnanjohtaja
Pyöräilykuntien verkosto ry

Iso Roobertinkatu 3-5 A 22

00120 Helsinki
info@poljin.fi
www.poljin.fi