Kilometrikisaperhe

Kilometrikisa

Kilometrikisa on työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen, harrastusporukoiden, ystäväporukoiden tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Osallistujat kirjaavat toukokuusta syyskuuhun pyöräilykilometrejään tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat oman joukkueen saldoa. Joka kuukausi arvotaan pyöräilypalkintoja ja kisan lopuksi palkitaan ahkerimmin polkeneet joukkueet järjestäjän puolesta. Lisäksi sadoilla osallistujayrityksillä on omia tapojaan palkita oman joukkueen osallistujia. Kesäkisan lisäksi Kilometrikisaa poljetaan tammikuun alusta helmikuun loppuun Talvikisa nimellä.  

Kannustavan kisan ensisijaisena tavoitteena on innostaa pyöräilyn pariin ja lisätä pyöräilyn määrää. Kilometrikisaa on järjestetty vuodesta 2009 ja joka vuosi tähän tavoitteeseen on päästy. Vuonna 2020 Kilometrikisassa oli yli 35 000 osallistujaa.  

Kilometrikisan vaikuttavuutta mitataan myös kyselyiden avulla. Vaikuttavuutta on selvitetty vuosina 2013, 2015 2017 ja 2020. Viimeisimpään, huhti-toukokuussa 2020 toteutettuun vaikuttavuuskyselyyn saatiin ennätysmäärä, yli 5 000 vastausta. Tulokset olivat erittäin ilahduttavia. Kaikista vastanneista neljä viidesosaa kertoi lisänneensä pyöräilyä kisan aikana ja jopa 65 prosentilla myönteinen muutos jatkui myös kisan jälkeen. Haasta sinäkin itsesi, kaverisi ja työyhteisösi ja tulee mukaan! 

Talvikilometrikisa 2021 poljetaan 1.1.-28.2.2021, ilmoittautuminen kisaan on käynnissä.

Lataa Talvikilometrikisan 2021 osallistumisdiplomi tästä

Kilometrikisa 2021 poljetaan 1.5.2021-22.9.2021.  

Koulukilometrikisa

Aikuisten kesä- ja talvikisan lisäksi Pyöräilykuntien verkosto järjestetä vuosittain Koulukilometrikisan, jota poljetaan perinteisesti syksyllä. Vuonna 2020 kisa järjestettiin poikkeuksellisen kevään vuoksi huhti-toukokuussa. Koulujen Kilometrikisan idea on, että kilometrejä kerätään luokalle. Kisaan osallistuminen muistuttaa lapsia ja aikuisia omin voimin liikkumisen tärkeydestä. Ulkoilu ja liikunta virkistävät ja helpottavat myös koulunkäyntiä. Koulukilometrikisasta voit lukea lisää tästä. 

Lataa Kilometrikisaperheen logo:

Kilometrikisa: JPG,PDF,PNG

Talvikilometrikisa: JPG,PDF,PNG

Koulukilometrikisa: JPG,PDF,PNG