Uutiset

Alla ovat tuoreimmat uutiset. Vanhemmat uutiset löytyvät uutisarkistosta.

Työmatkapyöräillen takaisin aktiiviseen arkeen

Toukokuun 10. päivänä vietetään Pyöräilyviikon Pyörällä töihin -päivää ja koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää. Pyöräilykuntien verkosto, Suomen Olympiakomitea ja Liikkuva aikuinen -ohjelma kannustavat yhteisellä haasteella jokaista suomalaista nappaamaan 10.5. polkupyörän alleen ja kokeilemaan työmatkan kulkemista kokonaan tai osittain pyörällä. Päivä voi sytyttää pyöräilyn kipinän ja olla lähtölaukaus säännölliselle työmatkapyöräilylle!

Tuija Mikkonen | 25. huhtikuu 2022 - 10:17

Poljin 1/2022 on ilmestynyt!

Uusin Poljin-lehti tarjoilee pyöräliikenteen, pyörämatkailun ja muun kestävän liikkumisen ajankohtaiset aiheet ja tuoreet näkökulmat herkullisena kattauksena. Aiheina liikenneturvallisuus monipuolisesti, pyöräilyn edistämisohjelmat, sähköavusteiset kaupunkipyörät, talvikunnossapito ja Pyöräilytalvi, koulumatkaliikkuminen, kävelybuumi sekä esittelyssä viime vuoden lopussa palkitut Vuoden pyöräilykunta Puumala ja Vuoden pyöräilijä Pekka Tahkola. Tämä numero ilmestyy vain digilehtenä ja on luettavissa täällä.

Matti Hirvonen | 24. maaliskuu 2022 - 9:47

Kunnat mukaan Fiksusti kouluun -ohjelmaan 2022–2023

Kaikille Suomen kunnille avataan mahdollisuus ilmoittautua osaksi valtakunnallista, aktiivisia ja kestäviä koulumatkoja edistävää Fiksusti kouluun -ohjelmaa. Kannustamme kaiken kokoisia kuntia hakemaan: räätälöimme tarvittavat toimenpiteet yhdessä kuntien poikkihallinnollisen edustajiston kanssa.

Tuija Mikkonen | 10. helmikuu 2022 - 10:39

Suomen suurin pyöräilykampanja Kilometrikisa ja Polar aloittavat yhteistyön

Kilometrikisa ja Polar ovat solmineet kumppanuussopimuksen vuoden 2023 loppuun saakka. Yhteistyön myötä Kilometrikisaan osallistuminen sujuvoituu entisestään, kun poljetut kilometrit ja minuutit on mahdollista siirtää Polar Flow -sovelluksen kautta automaattisesti järjestelmään.  

Matti Hirvonen | 24. tammikuu 2022 - 11:00

Poljin 3/2021 on ilmestynyt

Uusi Poljin-lehti käsittelee pyöräliikenteen ja pyörämatkailun ajankohtaiset asiat ja tarjoilee kiinnostavimmat näkökulmat. Pääkirjoitus ottaa kantaa kuntien ja valtion investointien kulkemiseen eri suuntaan juuri kun tarve on suurin. Kolumnissa pohditaan "Build it and they will come" -väitteen todenperäisyyttä.

Matti Hirvonen | 23. joulukuu 2021 - 13:42

Pyöräilyn monialaosaaja Pekka Tahkola on Vuoden pyöräilijä 2021

Pyöräilykuntien verkosto ry on valinnut oululaisen Pekka Tahkolan vuoden pyöräilijäksi. Tahkolan tinkimätön työ pyöräliikenteen ja pyörämatkailun edistämiseksi on vailla vertaansa. Oppia on sekä viety että haettu ympäri maailmaa. Tahkola on visionääri, joka hyödyntää loistavasti nykyteknologiaa jalkojen pyörittäessä polkimia. 

Matti Hirvonen | 21. joulukuu 2021 - 13:42

Järvi-Suomen pyöräilyhelmi - Puumalasta Vuoden pyöräilykunta

Pyöräilykuntien verkosto on valinnut vuoden 2021 pyöräilykunnaksi Järvi-Suomen sydämestä löytyvän Puumalan. Puumalan saaristoreitti yhdistettynä kattavaan palveluverkkoon tarjoaa loistavat puitteet niin pyörämatkailijoille kuin alueen asukkaille. Puumala on erinomainen esimerkki siitä, mitä saumattomalla yhteistyöllä kunnan ja paikallisten yritysten välillä voidaan saada aikaan pienessäkin maalaiskunnassa. 

Matti Hirvonen | 17. joulukuu 2021 - 9:05

Yli 27 miljoonaa kilometriä terveyttä, hyvinvointia ja kestäviä valintoja

Suomen suurin pyöräilykampanja Kilometrikisa päättyi jälleen kerran huikeisiin tuloksiin. Kilometrikisaan osallistui 34 000 henkilöä, jotka yhdessä polkivat yli 27 miljoonaa kilometriä. Viisi kuukautta kestävän leikkimielisen kisan aikana nautitaan pyöräilystä ja saavutetaan niin terveys- kuin ympäristöhyötyjä. Punaisen Ristin Ketjureaktio-kampanjaan osallistumisen myötä vaikutus leviää myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Matti Hirvonen | 27. lokakuu 2021 - 13:24

Sivut

Uutiset