Pyöräily elämäntavaksi 2019-2020

Koululiikuntaliiton ja Pyöräilykuntien verkoston Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen muodostavat Pyöräsankarit ja Kampussankarit, jotka lisäävät pyöräilyä yläkouluisten ja toisen asteen opiskelijoiden arkeen. Pyöräileminen lapsesta lähtien edesauttaa liikunnallisen elämäntavan jatkumista nuorena ja aikuisena. Pyörällä ajaminen on helppoa ja hauskaa ja sitä voi toteuttaa monella eri tapaa.

Pyöräsankarit kannustaa koululaisia ja koulun henkilökuntaa kaikenlaiseen pyöräilyyn ja pyrkii esittelemään sitä mahdollisimman monipuolisena harrastuksena. Jokainen meistä on liikkuja omansalainen, niin myös pyöräilijänä. Joko teidän koulussanne metsästetään omaa sisäistä pyöräilijätyyppiä eli tehdään pyöräsankareita? Katso Pyöräsankareiden esittely ja monipuoliset materiaalit Koululiikuntaliiton verkkosivuilta ja tutustu erilaisiin tapoihin lisätä pyöräilyä ja pyörän käyttöä koulussanne. 

Kampussankarit kannustaa toisen asteen opiskelijoita ja henkilökuntaa pyöräilemään entistä suuremman osan arkimatkoistaan. Pyöräily virkistää aamuisin, rentouttaa iltapäivisin ja auttaa jaksamaan läpi opiskelu- ja työpäivän. Hankkeessa toteuttava liikkumiskysely toimii pohjana aktiivisen ja kestävän liikkumisen tavoitteille, jotka tuotetaan oppilaitoksen opiskelijoiden, henkilökunnan ja Pyöräilykuntien verkoston edustajista kootussa pyöräilytiimissä. Hankkeen ytimen muodostaa sähköpyöräkokeilu, jonka kuluessa pyöräilytiimissä mukana olevat opiskelijat saavat testata, miten sähköpyörä vaikuttaa arjen aktiivisten matkojen määrään ja laatuun. Pyöräilyn monipuolisuutta kokeillaan työpajoissa ja katuajokoulutuksissa. 

Lukuvuonna 2019-2020 Kampussankareissa ovat mukana

  • Ammattiopisto Tavastia (Hämeenlinna)
  • Hämeenlinnan Lyseon lukio (Hämeenlinna)
  • Perho Liiketalousopisto (Helsinki)
  • Riveria (Joensuu)
  • Hyria (Hyvinkää)

Lisätietoja Kampussankareista: sanna.ojajarvi(at)poljin.fi / 0405275632

 

Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen tavoitteet

Luoda positiivinen sekä monipuolinen kuva pyörästä ja ympärivuotisesta pyöräilystä.

Innostaa ja rohkaista koululaisia, opiskelijoita ja opettajia pyöräilyyn.

Lisätä opiskelu- ja koulupäivän aikaista liikkumista ja juurruttaa pyöräily osaksi yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden arkea.