Pyöräilylähetystö

Finnish Cycling Embassy

Suomeen perustettiin Pyöräilylähetystö 6.3.2015. Pyöräilylähetystö on pyöräilyn edistämisen johtavien asiantuntijoiden muodostama osaamiskeskittymä. Se edistää pyöräilymyönteistä päätöksentekoa Suomen kunnissa ja valtiotasolla sekä vie kotimaista pyöräilyosaamista maailmalle.

Pyöräilylähetystö toteutetaan osana Pyöräilykuntien verkostoa. Mukana ovat tällä hetkellä Winter Cycling Federation, Tampereen teknillinen yliopisto / Liikenteen tutkimuskeskus Verne, Pyöräliitto, Valpastin Oy, WSP Finland ja Sitowise Oy. Yhteistyössä ovat mukana myös Alankomaiden suurlähetystö Suomessa ja Dutch Cycling Embassy.

Lähetystön toimintaa Suomessa ja kansainvälisesti tukee eri sektoreiden ykkösvaikuttajista koottu kummijoukko. Kummeina toimii muun muassa eturivin poliitikkoja sekä huippuasiantuntijoita muilta tahoilta.

TAVOITE 1
Pyöräilymyönteisen päätöksenteon edistäminen kaupungeissa ja valtiotasolla.

TAVOITE 2
Suomalaisen osaamisen vieminen kansainvälisesti. Painotuksena talvipyöräily ja talvikunnossapito (cycling snow how).

Toimintamuodot

  • Esittelyt: Kaupunginhallitus ja -valtuusto, kaupungin johtoryhmä, Eduskunta ym.
  • Työpajat asiantuntijoille
  • Seminaarit
  • Luennot
  • Opintomatkat

Suomen parhaiden talvipyöräilykaupunkien, kuten Oulun ja Joensuun, menestystarinat ovat saaneet kansainvälistä mainetta. Uuden Pyöräilylähetystön johdolla kotimainen pyöräilyosaaminen ja talvipyöräily matkaavat maailmalle.

Pyöräilylähetystö on pyöräilyn edistämisen johtavien asiantuntijoiden muodostama osaamiskeskittymä. Se edistää pyöräilymyönteistä päätöksentekoa Suomen kunnissa ja valtiotasolla sekä vie kotimaista pyöräilyosaamista maailmalle. Erityisesti talvipyöräilyn edistäminen ja ”snow how” kiinnostaa eri maissa. Kymmenet kaupungit pelkästään Kanadasta ja Yhdysvalloista haluavat konsultaatiota Pyöräilylähetystön perustajatahoilta. Myös Venäjälle ja Kazakstaniin osaamisvienti on jo käynnissä.  
 
Lisätietoja:
Pyöräilykuntien verkosto ry
toiminnanjohtaja Matti Hirvonen, puh. 040 419 4555, matti.hirvonen(at)poljin.fi

Winter Cycling Federation
johtaja Timo Perälä, puh. 040 706 0415, timo.perala(at)navico.fi