Uutiset

Alla ovat tuoreimmat uutiset. Vanhemmat uutiset löytyvät uutisarkistosta.

Poljin 3/2021 on ilmestynyt

Uusi Poljin-lehti käsittelee pyöräliikenteen ja pyörämatkailun ajankohtaiset asiat ja tarjoilee kiinnostavimmat näkökulmat. Pääkirjoitus ottaa kantaa kuntien ja valtion investointien kulkemiseen eri suuntaan juuri kun tarve on suurin. Kolumnissa pohditaan "Build it and they will come" -väitteen todenperäisyyttä.

Matti Hirvonen | 23. joulukuu 2021 - 13:42

Pyöräilyn monialaosaaja Pekka Tahkola on Vuoden pyöräilijä 2021

Pyöräilykuntien verkosto ry on valinnut oululaisen Pekka Tahkolan vuoden pyöräilijäksi. Tahkolan tinkimätön työ pyöräliikenteen ja pyörämatkailun edistämiseksi on vailla vertaansa. Oppia on sekä viety että haettu ympäri maailmaa. Tahkola on visionääri, joka hyödyntää loistavasti nykyteknologiaa jalkojen pyörittäessä polkimia. 

Matti Hirvonen | 21. joulukuu 2021 - 13:42

Järvi-Suomen pyöräilyhelmi - Puumalasta Vuoden pyöräilykunta

Pyöräilykuntien verkosto on valinnut vuoden 2021 pyöräilykunnaksi Järvi-Suomen sydämestä löytyvän Puumalan. Puumalan saaristoreitti yhdistettynä kattavaan palveluverkkoon tarjoaa loistavat puitteet niin pyörämatkailijoille kuin alueen asukkaille. Puumala on erinomainen esimerkki siitä, mitä saumattomalla yhteistyöllä kunnan ja paikallisten yritysten välillä voidaan saada aikaan pienessäkin maalaiskunnassa. 

Matti Hirvonen | 17. joulukuu 2021 - 9:05

Yli 27 miljoonaa kilometriä terveyttä, hyvinvointia ja kestäviä valintoja

Suomen suurin pyöräilykampanja Kilometrikisa päättyi jälleen kerran huikeisiin tuloksiin. Kilometrikisaan osallistui 34 000 henkilöä, jotka yhdessä polkivat yli 27 miljoonaa kilometriä. Viisi kuukautta kestävän leikkimielisen kisan aikana nautitaan pyöräilystä ja saavutetaan niin terveys- kuin ympäristöhyötyjä. Punaisen Ristin Ketjureaktio-kampanjaan osallistumisen myötä vaikutus leviää myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Matti Hirvonen | 27. lokakuu 2021 - 13:24

Kampussankarit viestivät pyöräilyn ilosta

Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen Kampussankarit toiminta on pyörähtänyt loistavasti käyntiin. Sähköpyöräkokeilun aikana opiskelijat ovat päässeet nauttimaan niin vauhdin hurmasta kuin pohtimaan minkälainen on hyvä pyöräily-ympäristö. Kokeilun aikana jaetut kuvat ovat tavoittaneet Instagramissa ja Facebookissa tuhansia opiskelijoita innostaen myös heitä polkupyörän polkimille. 

Matti Hirvonen | 18. lokakuu 2021 - 13:51

Pyöräilyviikko toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.-5.9. pääteemalla Tervetuloa pyöräilijä. Pyöräliikenteellä on suuri ja kasvava merkitys elinvoimaisessa, viihtyisässä ja ihmislähtöisesti suunnitellussa ympäristössä. Myös yritykset ja elinkeinoelämä hyötyvät kasvavista pyöräliikenteen virroista ja pyörämatkailu on vilkastunut uuteen kukoistukseen Suomessa.

Matti Hirvonen | 6. elokuu 2021 - 11:16

Kunnille valtionavustusta pyöräilyn EuroVelo 10 -reitin merkitsemiseen

Suomessa kulkee neljä kansainvälistä pyöräilyn EuroVelo-reittiä (7,10,11 ja 13), joista reitin 10 suunnittelu on edennyt pisimmälle. Traficom avasi kesäkuun lopussa valtionavustushaun kunnille EuroVelo 10 -reitin merkitsemiseen väleillä Helsinki-Turku, Helsinki-Vaalimaa ja Turku-Vaasa. Valtionavustusta voidaan myöntää enintään 50 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. 

Matti Hirvonen | 2. heinäkuu 2021 - 14:10

Bikeland.fi vastaa pyörämatkailun suosion kasvuun

Pyörämatkailun suosio kasvaa vauhdilla niin kotimaassa kuin maailmallakin. Pyörämatkailukeskuksen uudet Bikeland.fi-verkkosivut vastaavat kysyntään kokoamalla yhteen Suomen pyörämatkailureittejä ja -kohteita, sekä jo lähes 100 Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen saanutta yritystä.

Matti Hirvonen | 30. kesäkuu 2021 - 9:47

Kävelyn ja pyöräilyn investointitukea 28,5 M € haettavissa 31.8. asti

Pyöräliikenteen ja kävelyn kohteisiin kunnan katuverkolla tarkoitetun investointituen haku avattiin 15.6. Nyt rahoitetaan ensisijaisesti hankkeita, joissa parannetaan arkikävelyn ja -pyöräilyn olosuhteita ja houkuttelevuutta. Avustusta myönnetään infrastruktuurin, kuten väylien ja pyöräpysäköinnin, rakentamiseen tai parantamiseen.

Matti Hirvonen | 16. kesäkuu 2021 - 14:11

Sivut

Uutiset