Winter Bike to School day- kisa käynnissä!

28. tammikuu 2016 - 13:28 | Minna Raatikka

Winter Bike to School Day kannustaa koululaisia hyppäämään pyörän selkään vaikka heti ja jatkamaan pyöräilyä perjantaihin 12.2.2016 saakka. Lopuksi selviää, missä kaupungissa ja kenen pyörät ovat pyörineet.

Osallistuminen on helppoa!

Koulumatkapyöräilijöiden verkkosivu löytyy osoitteesta winterbiketoschoolday.org. Koululaistapahtuma kannustaa oppilaita aktiivisiin kulkutapoihin: verkkosivulle voi alkaa kerätä tietoa koulumatkojen kulkutavoista heti, ja tietoja voi kerätä 12.2.2016 keskiyöhön saakka.

Sivulta löytyy lyhyt kysely, jonka täyttäminen on vaivatonta: tarvitset ainoastaan tiedon siitä, kuinka moni oppilaista kulki matkansa pyörällä, kävellen, skeitillä tai skootilla, bussilla tai autolla. Aikaa tietojen keräämiseen kuluu 30 s. Mukaan ilmoittautuneet koulut osallistuvat lopulta automaattisesti leikkimieliseen Winter Bike to School Day- tapahtumaan: ohjelma laskee mukaan kisaan kustakin koulusta sen päivän, jolloin pyöräilyä on kertynyt eniten. Koulujen yhteenlasketut tiedot kerryttävät kaupungin koulumatkapyöräilyn pottia. Pikaohje opettajalle:

  • Luo itsellesi tili osoitteessa winterbiketoschoolday.org ja lisää koulusi karttaan
  • Täytä lyhyt kysely oppilaiden koulumatkoista mieluiten päivittäin. Tietoja voi kerätä 12.2.2016 saakka.
  • Verkkosivulta voi seurata, miten talviset koulumatkat toteutuvat kouluissa eri puolilla maailmaa.

Bike Walk Roll –kysely: kohti aktiivisia kulkutapoja

Bike Walk Roll –kysely tuottaa tietoa koulumatkojen kulkutavoista. Kyselyn pohjalta voidaan luokissa, opettajanhuoneissa ja vanhempainilloissa keskustella kulkutapavalinnoista ja pohtia aktiivisten kulkutapojen lisäämistä. Meidän kaikkien on syytä pohtia, mikä saisi koululaiset pyöräilemään, kävelemään, skeittaamaan tai skoottaamaan kouluun. Kyselystä on hyvä jatkaa esimerkiksi koulujen liikkumissuunnitelmien laatimiseen.

Inspiraatiota, kuvia ja tunnelmia löytyy tapahtuman facebook-sivulta Winter Bike to School Day.

TULOSTA KAMPANJAN MAINOSJULISTE KOULUSI SEINÄLLE TÄSTÄ!