Lähtisitkö pyöräilykummiksi alakoululaisille?

1. kesäkuu 2016 - 11:15 | Matti Hirvonen

Haluatko auttaa alakoululaisia pyöräilemään enemmän ja fiksummin? Pyöräilykuntien verkosto ja Pyöräliitto kouluttavat yhdessä pyöräilykummeja, joiden tehtävänä on viedä pyöräilytaitoja alakouluihin, kannustaa lapsia arkiliikkumiseen ja toimia tukena opettajille, jotka haluavat lisätä pyöräilyä oppilaittensa kanssa. Pyöräilykummi voi esimerkiksi järjestää ajotaitoradan, vetää pyöräretkiä, auttaa pyöräilymerkkien suorittamisessa, järjestää pyöränkorjauspajan tai toimia pyöräilevän koulubussin ”kuskina”. Kouluissa tehtävä toiminta suunnitellaan aina koulun toiveista lähtien. Kummitoimintaa on tarkoitus viedä alakouluihin syksystä alkaen.

Pyöräilykummitoimintaan sisältyy lyhyt koulutus, joka antaa valmiudet kouluvierailuiden tekemiseen. Kummilta vaaditaan peruspyöräilytaidot ja mahdollisuus tehdä ajoittain kouluvierailuja päiväsaikaan. Toiminta suunnitellaan koulun tarpeista lähtien, mutta jokainen voi valita oman osaamisen ja intressien mukaan mitä toimintaa haluaa kouluissa ohjata. Kummikoulutus on maksuton, mutta kouluvierailuista ei makseta korvauksia.

Pyöräilykummien kouluttaminen on osa Pyöräilykuntien verkoston ja Pyöräliiton yhteistä Arkimatkat aktiivisiksi – pyöräilykasvatus 2.0 -hanketta. Hankkeen ytimessä on saada lapset ja lapsiperheet taittamaan arkimatkoja aktiivisesti: pyörällä tai jalan autoilun sijaan. Jotta koulumatka olisi pyöräiltävissä, tarvitaan turvallinen liikenneympäristö, pyöräilytaitoja ja pyöräilymyönteistä asennetta niin vanhemmilta kuin kouluiltakin. Hanke pyrkii vaikuttamaan näihin kaikkiin.

Jos haluat ilmoittautua mukaan tai haluat tietää lisää, ota yhteyttä!

Lisätietoja antavta:

Sanna Ojajärvi, projektipäällikkö, sanna.ojajarvi@poljin.fi, 040 5275 632
Erika Weckström, pyöräilykasvattaja, erika.weckstrom@pyoraliitto.fi, 044 9824 328