100 pyöräilytekoa -hanke mukaan Suomi 100 -ohjelmaan

12. lokakuu 2016 - 10:44 | Matti Hirvonen

Hanke haastaa kansalaiset, järjestöt, kunnat ja muut yhteisöt pyöräilytekoihin, joiden tarkoitus on lisätä pyöräilyä, nostaa esiin pyöräilyä tulevaisuuden päästöttömänä kulkumuotona ja lisää yhteisöllisyyttä.

100 pyöräilytekoa on sateenvarjohanke, jonka alla voidaan toteuttaa monenlaisia toimenpiteitä. Kaikki ideat ovat tervetulleita! Pyöräilyteot voivat olla esimerkiksi seuraavia:

  • Kansalaiset: 100 pyöräilykertaa Kilometrikisassa, 100 kilometriä yhtenä päivänä, 100 kertaa oman lapsen kanssa pyöräilyä, ikäihmisten ulkoiluttamista Pyörällä kaiken ikääriksapyörillä niin, että pyörän kyydissä on yhteensä 100 vuotta suomalaista pyöräilykokemusta.
  • Kunnat: 100 pientä korjausta pyöräteihin (kohteet päätetään kuntalaisten kanssa), 100 pyörää kouluihin, 100 käyttökertaa koulupyörille, 100 uutta hyvää pyörätelinettä, 100 henkilökunnan työajalla tekemään pyörämatkaa, 100 uutta kaupunkipyörää.
  • Järjestöt ja yhteisöt: 100 pyöräretkeä tai -lenkkiä, 100 osallistujaa pyöräretkillä tai -lenkeillä, 100 pyöräilytapahtumaa, 100 maahanmuuttajille tai vähävaraisille korjattua pyörää, 100 lapsen ohjaaminen pyöräilemään, 100 vaikuttajatapaamista pyöräily-ympäristön kehittämiseksi.
  • Yritykset: 100 pyöräpaikkaa työntekijöille, 100 työntekijää mukaan Kilometrikisaan, 100 pyöräiltyä työmatkaa, visioita ja innovaatioita pyöräilyn tulevalle vuosisadalle.

Kyseessä on Pyöräliiton ja Pyöräilykuntien verkoston hanke. Tarkemmat tiedot hankkeesta ja siihen osallistumisesta julkaistaan syksyn 2016 aikana.
http://pyoraliitto.fi/100-pyorailytekoa-itsenaisyyden-juhlavuonna/