Tieliikennelain uudistus ja pyöräily

18. huhtikuu 2017 - 15:18 | Matti Hirvonen

Pyöräkatu, väistämissäännöt ja autoilija väistää aina -periaate, pyörätien jatke, kaksisuuntainen pyöräily moottoriliikenteelle yksisuuntaisella kadulla, taajamanopeusrajoitukseksi 40 km/h, kypärän käyttösäännöksen poistaminen, pyörätiemerkin velvoittavuus, pysäköinti pyörätielle ja jalkakäytävälle, pyöräilijän minimiohitusetäisyys jne. Tutustu Pyöräilykuntien verkoston lausuntoon, joka jätettiin 13.4. liikenne- ja viestintäministeriöön.

Luvassa on useita pyöräliikenteen sujuvuuteen ja turvallisuuteen vaikuttavia uudistuksia, joista koko pyöräilyn edistämisyhteisömme on hyvä olla mahdollisimman hyvin kartalla. Ratkaiseva vaihe koko lainmuutosprosessin kannalta on nyt alkanut, kun lausunnot on jätetty ja asia etenee julkisen keskustelun ja median ryydittämänä pian eduskuntaan. Lisää aiheesta mm. Pyöräilykuntien verkoston vuosikokouksessa ja Pyöräilyseminaarissa 28.4. Vantaalla.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Matti Hirvonen, matti.hirvonen@poljin.fi, p. 040 419 4555