Anne Berner on Vuoden pyöräilijä 2018

25. toukokuu 2018 - 13:06 | Matti Hirvonen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on valittu Vuoden pyöräilijäksi. Perusteena valinnalle on Bernerin näkyvä ja poikkeuksellisen kunnianhimoinen työ pyöräliikenteen lisäämiseksi Suomessa. Hän on ministerinä kuunnellut tarkalla korvalla, mihin asioihin pyöräliikenteen edistämisessä on olennaista panostaa ja toiminut sen mukaisesti.

Valtioneuvoston periaatepäätös kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä ensimmäistä kertaa historiassa sekä uusi korkean profiilin valtakunnallinen edistämisohjelma investointitukineen ovat konkreettisia osoituksia ministerin tahtotilasta ja työn tuloksista.

- Anne Berner on muutenkin tehtävässään osoittanut vahvaa motivaatiota ja sitoutumista pyöräliikenteen edistämiseen. Hän on laittanut itsensä likoon tekemällä rohkeasti ehdotuksia pyöräilyn puolesta muun muassa työmatkapyöräilyn ja sähköpyöräilyn tukemiseksi, ohjannut keskeisiä sidosryhmiä yhteistyöhön ja mahdollistanut pyöräilyn kampanjointia ja markkinointia, kiittelee Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Pyöräliikenteen arvostus on ministeri Bernerin toimikaudella ollut noususuunnassa ja hän on pitänyt omassa organisaatiossaan huolen siitä, että pyöräilyn positiiviset terveys- ja ympäristövaikutukset otetaan entistä paremmin huomioon. Myös tieliikennelain kokonaisuudistuksessa hän on puhunut pyöräilyn puolesta ja mukana markkinoimassa suomalaista pyöräilyosaamista erityisesti talvihoidon osalta ulkomaille.

- Pyöräilyn lisääminen on tärkeää liikenteen päästöjen vähentämiseksi sekä kansanterveyden parantamiseksi. Ministerinä pääsen valitettavan harvoin itse pyöräilemään, mutta onneksi työssäni voin parantaa muiden mahdollisuuksia pyöräilyyn. Parhaiten se onnistuu avoimessa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tästä kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman valmistelu on erinomainen esimerkki. Jakaisin mielelläni tunnustuksen valmisteluun osallistuneiden henkilöiden ja organisaatioiden kanssa, ministeri Berner sanoo.

Aiemmin Vuoden pyöräilijöiksi on valittu muun muassa Mikko ”Peltsi” Peltola 2007, Osmo Soininvaara 2008, Hannu-Pekka Björkman 2009, Oras Tynkkynen 2010, Lauri Tähkä 2011, Kaisa Leka 2012, Teppo Moisio 2013, Vappuliisa Hakalehto 2014, Mauri Myllylä 2015, Nora Elers 2016 ja Sanna Stellan 2017.

Valintaraadissa ovat mukana Pyöräilykuntien verkosto ry, Pyöräliitto ry, Suomen Pyöräily ry, Helsingin Polkupyöräilijät ry, Suomen Latu ry, Liikenneturva ry, Itä-Suomen Yliopisto, Helsingin kaupunki, Helkama Velox Oy, TunturiHellberg Oy sekä Urheilu- ja vapaa-aikatukkuliikkeet ry.

Palkinnon luovutus tapahtui liikenne- ja viestintäministeriössä perjantaina 25.toukokuuta. Palkintoon kuuluu kunniakirja ja Suomen Työsuhdepyörä Oy:n kustantama lahjakortti pyöräliikkeeseen.

Lisätietoja:

Matti Hirvonen, toiminnanjohtaja, Pyöräilykuntien verkosto ry
040 419 4555, matti.hirvonen@poljin.fi,  www.poljin.fi

Saara Reinimäki, viestintäpäällikkö, Liikenne- ja viestintäministeriö
050 303 3065, saara.reinimaki@lvm.fi