Lucia-kulkue sähköpyöräilee!

13. joulukuu 2019 - 15:05 | Matti Hirvonen

Merkkejä liikkumistapojen murroksesta säkenöi ilmassa, kun ikonisen Lucia-kulkueen kärkeen asettuu tänään joukko valaistuja sähköavusteisia perhepyöriä lapsineen ja vanhempineen. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun polkupyörät tai ainakaan sähköavusteiset polkupyörät ovat osa perinteikästä kulkuetta.

Perhepyörien esiinmarssi osana Lucian päivän päätapahtumaa ideoitiin ja toteutetaan Pyöräilykuntien verkoston Pyöräilevä Perhe -hankkeen ja Folkhälsanin yhteistyönä. 

"Onhan tässä paljon myönteistä symboliikkaa nähtävissä liittyen kaupunkiliikenteen päästöjen vähentämiseen ja perheiden arkisiin kulkutapavalintoihin," sanoo erityisasiantuntija Martti Tulenheimo Pyöräilykuntien verkostosta. 

Yleisin syy erityisesti lasten kuljettamiseen soveltuvien sähköavusteisten tavarapyörien eli perhepyörien hankkimiseen on Tulenheimon mukaan se, että ne tekevät lapsiperheen arjesta helpompaa tarjoten kaupungissa kätevän, nopean ja mukavan vaihtoehdon liikkumiseen paikasta toiseen. Myös ilmastotietoisuus ja terveysvaikutukset voivat osaltaan vauhdittaa perheiden hankintapäätöksiä.

Sähköavusteinen tavarapyörä onkin yhä useamman lapsiperheen valinta kakkosauton tai jopa ykkösauton sijaan. Sähköavusteiset tavarapyörät ovat yleistyneet suunnilleen samaa tahtia täyssähköautojen kanssa. 

"Molempia on Suomessa tällä hetkellä liikenteessä noin 2 000–3 000 kappaletta," Tulenheimo arvioi. Kehitys on ollut nopeaa, sillä vain muutama vuosi sitten Suomessa oli alle tuhat kumpiakin.

Tavarapyöriä näkyy kaupungeissa ympäri Eurooppaa yhä tavallisemmin liikenteessä, erityisesti lapsiperheiden käytössä. Kaupunkioloissa sähköstä lisävoimaa saava perhepyörä voikin palvella jopa parempi kuin auto.

Moni haaveilee sähköavusteisen perhepyörän hankinnasta,  mutta toive voi vielä tyssätä hintaan. Jos mieltää kustannukset vain hankintahinnan kautta, unohtuvat kuitenkin todelliset käyttökustannukset. Ne ovat sähköisen perhepyörän osalta parin sadan euron tienoilla vuodessa. Viiden vuoden jaksolla käyttö ja ylläpito maksavat todennäköisesti reippaasti alle sen, mitä pyörä maksoi uutena.

Pari kolme tonnia maksava perhepyörä maksaa itsensä noin vuodessa takaisin. Halvimmillaankin auton pitäminen maksaa vuodessa kolmisen tonnia, eli suurinpiirtein saman verran kuin laadukkaan sähköavusteisen perhepyörän hankinta. Autoilun tekee salakavalasti kalliiksi piilevät kustannukset. Rahaa kuluu polttoaineeseen tai sähköön, pysäköintiin, huoltoon, veroihin, vakuutukseen, katsastukseen, renkaidenvaihtoon ja pesuihin.

Viiden vuoden jaksolla auton käyttöön ja ylläpitoon saakin helposti kulumaan saman verran kuin uuden auton ostaminen maksaa. Lisäksi siinä, missä käytetyn auton jälleenmyyntiarvo tippuu, hyvin ylläpidetty tavarapyörä säilyttää korkean jälleenmyyntiarvonsa. Päälle tulevat päästöttömyyden tuomat yhteiskunnalliset edut, joille on vaikeampi laskea selkeää hintaa.

Lisätietoja:

Martti Tulenheimo, erityisasiantuntija, Pyöräilykuntien verkosto ry
+358 41 538 9495, martti.tulenheimo@poljin.fi

Matti Hirvonen, toiminnanjohtaja, Pyöräilykuntien verkosto ry
+358 419 4555, matti.hirvonen@poljin.fi