Kilometrikisa 2020 ennätysvauhdissa

7. toukokuu 2020 - 16:35 | Matti Hirvonen

Ensimmäisen viikon aikana on poljettu jo yli 1 000 000 kilometriä, bensaa säästetty 76 500 litraa ja CO2:a 191 000 kilogrammaa. Ilmoittautuneita joukkueita on tällä hetkellä lähes 2 500 ja polkijoita 23 400. Jo nyt näyttää vahvasti siltä, että tänä vuonna mennään ohi viime vuoden ennätyksestä. Vuonna 2019 mukana kisailemassa oli noin 32 000 polkijaa.


Tänä vuonna koronavirus vaikuttaa merkittävästi pyörällä kuljettujen työmatkojen määrään. Kilometrikisassa mukaan lasketaan kuitenkin kaikki pyöräillyt kilometrit ja minuutit, niin kuntolenkit kuin pyöräilyt lasten kanssa. Muualla kuin työmatkalla kerättyjen kilometrien laskeminen mahdollistaa osallistumisen myös laajemmalle joukolle, kuten työuransa jo päättäneille. Kilometrikisan tavoitteena on kannustaa kaiken ikäisiä ihmisiä liikkumaan ja nauttimaan luonnosta. Pyöräily on nopea ja helppo tapa siirtyä paikasta toiseen, terveyshyötyjä unohtamatta. Kilometrikisaan ehtii vielä ilmoittautua osoitteessa kilometrikisa.fi. Kisaa poljetaan 1.5.-22.9.2020. 

Kilometrikisaa 2019 koskeva kysely on vielä vastattavana, mutta jo nyt tuloksista voidaan nähdä, että Kilometrikisa on vaikuttanut ihmisten pyöräilytottumuksiin. Kyselyyn on tullut tähän mennessä lähes 5 000 vastausta. Yli neljännes (27 %) kertoi lisänneensä pyöräilyä Kilometrikisan 2019 aikana. Puolet (52 %) vastaajista kertoi, että Kilometrikisan aikana tapahtunut muutos pyöräilyssä oli jatkanut myös kisan jälkeen. Pyöräilyä lisäävien toimenpiteiden tavoitteena on, että henkilöautolla kuljettujen matkojen määrä vähentyisi ja pyöräily lisääntyisi. Vastaajista 46 prosenttia kertoi korvanneensa henkilöautolla kulkemiaan matkoja pyörällä. Tulos on erittäin ilahduttava ja positiivinen.