Pyöräilyviikko 5.-13.9.2020

17. kesäkuu 2020 - 14:02 | Matti Hirvonen

Kuten varmasti jo iso osa tietääkin, maailmalla vallitsevan tilanteen vuoksi valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään perinteistä poiketen syyskuun 5.-13. päivä. Nautitaan siis kevätauringon sijaan syksyn väriloistosta. Viikon pääteema on Pyöräilyn ilo, jossa korostuu etenkin pyöräilyn tuottama henkinen hyvinvointi. Pyöräilyviikosta on vuosien saatossa kasvanut Suomen suurin, monipuolisin ja innostavin pyöräilyä edistävien tapahtumien ja viestinnän kokonaisuus. Jotta viikko tavoittaisi mahdollisimman suuren joukon ihmisiä, kannattaa suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin. 


Kannustetaan yhdessä lisää ihmisiä polkimille 

Nykyisin pyörä on usealle suomalaiselle päivittäin käytetty kulkumuoto. Tästä iso kiitos kuuluu kaikille niille kunnille, jotka ovat tehneet viime vuosina merkittävää työtä pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Kaikille pyöräily ei kuitenkaan vielä ole itsestään selvä vaihtoehto. Olosuhteiden kehittämisen lisäksi pyöräilyn edistäminen vaatii myös pyöräilyyn kannustamista ja motivoimista. Siksi me haluamme innostaa jokaista Suomen kuntaa tarttumaan haasteeseen ja järjestämään valtakunnallisen Pyöräilyviikon kunniaksi pyöräilyyn liittyviä tapahtumia alueillaan ja innostamaan ihmisiä polkimille.

Pyöräilyviikon suunnittelua yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa

Tuttuun tapaan viikon suunnittelua helpottaa teemapäivät. Jokainen kunta voi halutessaan myös räätälöidä itselleen sopivan Pyöräilyviikon ohjelman. Tärkeintä ei ole tapahtumien määrä, vaan se, että ihmiset löytävät järjestettyjen tapahtumien pariin. Viikko on myös oiva mahdollisuus kehittää ja lisätä yhteistyötä eri paikallisten toimijoiden kanssa. Lisätietoa ja teemapäivien kuvaukset täällä. 

Viestimisen merkitys Pyöräilyviikolla 

Valtakunnallinen Pyöräilyiikko on saanut vuosi vuodelta yhä enemmän medianäkyvyyttä ja tätä kannattaa hyödyntää. Useat toimijat ovatkin ajoittanneet paikallisesti tärkeitä pyöräilyn edistämiseen liittyviä avauksia ja päätöksiä pyöräilyviikolle. Näillä toimilla on iso merkitys pyöräilyn positiivisen viestin jakamisessa sekä siinä, että pyöräily nähdään yhtenä tärkeänä kulkumuotona ja pyöräilyolosuhteisiin kannattaa panostaa.

Lisätietoa viikosta: pyöräilyn edistämisen koordinaattori Tuija Mikkonen (tuija.mikkonen@poljin.fi)