Uudessa tieliikennelaissa uusia sääntöjä polkupyöräilijöillekin

4. elokuu 2020 - 14:39 | Matti Hirvonen

Uusi tieliikennelaki astui voimaan 1.6.2020. Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen vastasi tänä aamuna toimittaja Aino Vasankarin kysymyksiin, mitä merkittävää uusi laki toi mukanaan koskien pyöräilijöitä. Uusi pyöräkatu ja kaksisuuntaisen pyöräilyn salliminen yksisuuntaisella kadulla ovat varmasti yhdet merkittävimmistä muutoksista. Näiden lisäksi uusi laki sisältää myös muita pyöräilijöitä koskettavia pienempiä muutoksia. Uudet pyöräkadut ja pyörätien jatkeet voivat alkuun tuntua sekavilta, mutta pitkällä tähtäimellä ne parantavat pyöräilijöiden asemaa liikenteessä sekä lisäävät turvallisuutta. Haastattelun voit katsoa tästä linkistä.

Pyöräiliiton sivuilta pääset lukemaan lisää pyöräilijän liikennesäännöistä voimaan tulleessa tieliikennelaissa.