Vuoden 2020 pyöräilykunnan valinta

26. lokakuu 2020 - 11:18 | Matti Hirvonen

Vuoden 2020 pyöräilykunnan valinta on käynnistetty. Valinnassa painotetaan tänä vuonna pyöräliikenteen infrastruktuurin aktiivista kehittämistä sekä ympärivuotisen pyöräilyn edistämistä. 

Vuoden Pyöräilykunta-tunnustus on luonteeltaan kannustepalkinto, jossa huomioidaan kunnan viimeaikainen kehitys ja sitoutuminen pyöräilyn edistämiseen. Tunnustus on valtakunnallinen osoitus siitä, että sanoista on ryhdytty tekoihin ja erilaisilla pyöräilyä edistävillä toimenpiteillä on saavutettu tuloksia. 

Vuonna 2018 tunnustus myönnettiin Helsinkiin ja vuonna 2019 tunnustuksen sai Kanta-Hämeessä sijaitseva Hattulan kunta. Hattulan valintaan vaikuttivat sekä päämäärätietoinen työ eri-ikäisten kannustamisessa polkimille että rohkeus ja ennakkoluulottomuus kehittää pyöräliikenneratkaisuja, joita ei Suomessa ole aiemmin ollut. 

Hattulan kylätiekokeilu on toiminut suunnannäyttäjänä myös muille kunnille. Tällä hetkellä kyläteitä löytyy Hattulan lisäksi Pyhtäältä sekä Espoon ja Vantaan rajalta. Kokemukset kyläteistä ovat olleet hyviä. 

Osallistu valintaan ja käy jättämässä ehdotuksesi perusteluineen tästä. Ehdotuksia on aikaa jättää 13. marraskuuta saakka. Ehdotuksien ja perustelujen tekeminen on avointa ja linkkiä voi jakaa eteenpäin.

Vuoden pyöräilykunta julkistetaan Pyöräliikenne ja matkailu -webinaarissa 25.11.2020, jonka ohjelmasta tiedotamme lisää piakkoin