Pyöräilyviikko siirretään - uusi ajankohta 28.8.- 5.9.2021

19. maaliskuu 2021 - 12:35 | Matti Hirvonen

Pyöräilykuntien verkosto ry siirtää valtakunnallisen Pyöräilyviikon pahenevan koronatilanteen takia toukokuusta elo-syyskuun vaihteeseen. "Olemme hyvin todennäköisesti toukokuussa tilanteessa, jossa tapahtumien järjestäminen on jo rajoitustenkin takia mahdotonta tai yleisesti ottaen ei ainakaan vastuullista.

Vaikka moni kunta, yhdistys tai muu paikallinen pyöräilyviikon järjestäjä on ansiokkaasti ja vastuullisesti valmistautunut viime vuoden kokemusten perusteella tekemään osasta tapahtumiaan mahdollisimman korona-aikaan sopivia, niin Pyöräilyviikon typistäminen pelkästään viestintään sekä virtuaalisiin ja omatoimisiin pyöräilyihin keskittyväksi ei ole tarkoituksenmukaista," sanoo Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Pyöräilyviikon pääteema on tänä vuonna Terveluloa pyöräilijä, jonka osana monet mukaan lähtevät yritykset huomioivat pyöräilijät asiakkaana entistä paremmin. Pandemia-aikana entisestään lisääntyneiden pyöräilymäärien myötä on yhä tärkeämpää, että pyöräilijä kokee itsensä tervetulleeksi niin liikenteessä kuin eri palveluiden käyttäjinä. Pyöräilyviikkoon kuuluu 10 erilaista teemapäivää, kuten Pyörällä kauppaan, Pyörällä töihin, Pyörällä kouluun ja Pyörällä treeneihin.

Lisätietoja:

https://pyöräilyvuosi.fi/pyorailyviikko/