Kävelyn ja pyöräilyn investointitukea 28,5 M € haettavissa 31.8. asti

16. kesäkuu 2021 - 14:11 | Matti Hirvonen

Pyöräliikenteen ja kävelyn kohteisiin kunnan katuverkolla tarkoitetun investointituen haku avattiin 15.6. Nyt rahoitetaan ensisijaisesti hankkeita, joissa parannetaan arkikävelyn ja -pyöräilyn olosuhteita ja houkuttelevuutta. Avustusta myönnetään infrastruktuurin, kuten väylien ja pyöräpysäköinnin, rakentamiseen tai parantamiseen.

Valtionavustusta voidaan myöntää yksittäisille kunnille ja kuntien yhteishankkeisiin. Haettavissa on yhteensä 28,5 miljoonaa euroa. Avustusmäärä on enintään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Hakemus tulee jättää viimeistään 31.8.2021 klo 16.15.

Korkean laatutason saavuttaminen tukea saavissa kohteissa on erittäin tärkeää ja siihen tarjoaa nyt entistä huomattavasti paremmat työkalut uusi pyöräliikenteen suunnitteluohje. Ohjeen hyödyntämiseksi Väylä järjesti maaliskuussa kaksi hyvää koulutusta, joiden nauhoitteet ja annin voi edelleen käydä ottamassa haltuun Väyläviraston verkkosivuilla. Myös Poljin-lehden artikkeli suunnitteluohjeesta havainnollisine kuvineen kannattaa lukaista.

Pyöräilykuntien verkosto järjesti 3.6. Pyöräliikenteen investoinnit kunnissa -webinaarin, jonka esitykset ovat erittäin hyvä perehdytys aiheeseen ja niissä on tarjolla sekä kuntien esimerkkejä että Traficomin vinkkejä ja perusteluja itse hakuprosessiin liittyen.

Jos teillä Pyöräilykuntien verkoston jäsenkuntien edustajina tulee mieleen mitä tahansa aiheeseen liittyvää kysyttävää, niin olkaa ihmeessä yhteydessä. Näillä eväillä ja yhteistyöllä saamme varmasti entistä laadukkaampia kohteita rahoitettaviksi ja sitä kautta vauhditettua pyöräliikenteen ja kävelyn olosuhteiden parantamista.

Investointiterveisin,

Matti Hirvonen, toiminnanjohtaja
p. 040 419 4555, matti.hirvonen@poljin.fi 

Tuija Mikkonen, pyöräilyn edistämisen koordinaattori
p. 040 758 6535, tuija.mikkonen@poljin.fi

Martti Tulenheimo, erityisasiantuntija
p. 041 538 9495, martti.tulenheimo@poljin.fi