Kunnille valtionavustusta pyöräilyn EuroVelo 10 -reitin merkitsemiseen

2. heinäkuu 2021 - 14:10 | Matti Hirvonen

Suomessa kulkee neljä kansainvälistä pyöräilyn EuroVelo-reittiä (7,10,11 ja 13), joista reitin 10 suunnittelu on edennyt pisimmälle. Traficom avasi kesäkuun lopussa valtionavustushaun kunnille EuroVelo 10 -reitin merkitsemiseen väleillä Helsinki-Turku, Helsinki-Vaalimaa ja Turku-Vaasa. Valtionavustusta voidaan myöntää enintään 50 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. 

EuroVelo-reitit ovat Eurooppaa halkovia pyöräilyreittejä 

EuroVelo on Euroopan pyöräilyliiton edistämä hanke, jonka tavoitteena on lähes 90 000 kilometriä pitkän Eurooppaa halkovan pyöräreitin perustaminen. Suomen neljästä reitistä on lähdetty ensimmäisen kehittämään EuroVelo 10-reittiä, joka lähtee Helsingistä itään kohti Vironlahtea ja edelleen Pietariin sekä länteen rannikkoa myöten Tornioon ja edelleen Ruotsiin.

Pyörämatkailun vaikutus elinkeinoon kiistaton

Pyöräilykuntien verkosto kannustaa reitin varrella olevia kuntia hakemaan tukea. Pyörämatkailu tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä työpaikkoja ja tuloja lisäävä elinkeino johon kuntien kannattaa panostaa. Jo vuonna 2012 EU:ssa laskettiin pyöräilyn tuottamiksi matkailutuloiksi 44 miljardia euroa, mikä ylitti koko laivamatkailun tuoton. 

Hae avustusta Traficomin verkkosivuilta.