Osallistu Vuoden 2021 pyöräilykunnan ja pyöräilijän valintaan

5. marraskuu 2021 - 13:03 | Matti Hirvonen

Vuoden 2021 Pyöräilykunnan ja pyöräilijän valinnat ovat käynnistetty. Käy jättämässä kommenttisi perusteluineen ja osallistu valintaan. Kommenttikenttä on avoinna 26.11. saakka. 

Vuoden pyöräilykunnan valinta 

Vuoden Pyöräilykunta-tunnustus on luonteeltaan kannustepalkinto, jossa huomioidaan kunnan viimeaikainen kehitys ja sitoutuminen pyöräilyn edistämiseen. Tunnustus on valtakunnallinen osoitus siitä, että sanoista on ryhdytty tekoihin ja erilaisilla pyöräilyä edistävillä toimenpiteillä on saavutettu tuloksia. 

Vuonna 2019 tunnustuksen sai Hattulan kunta ja vuonna 2020 tunnustus myönnettiin jo vuosikymmeniä pyöräilyn edistämisen eteen hartiavoimin töitä tehneelle Oulun kaupungille. Oulu on näyttänyt esimerkkiä niin baanaverkon toteuttamisessa, talvikunnossapidon jatkuvassa ja ennakkoluulottomassa kehittämisessä kuin poliittisten päättäjien pitkäjänteisessä ja myönteisessä suhtautumisessa pyöräilyn edistämiseen.

Lue lisää valintaan vaikuttavista osatekijöistä ja käy jättämässä ehdotuksesi perusteluineen 26.11. mennessä Vuoden Pyöräilykunta -sivulta. Ehdotuksien ja perustelujen tekeminen on avointa ja linkkiä voi jakaa eteenpäin.

Vuoden pyöräilykunta 2021 julkistetaan joulukuussa viikolla 49 6.-12.12.2021.  

Vuoden pyöräilijän valinta

Vuoden pyöräilijä -tunnustuksen saajaksi valitaan henkilö, joka on merkittävällä tavalla edistänyt pyöräilyä työssään ja/tai oman toimen ohessa. Valinnassa painotetaan vaikuttavaa ja pitkäjänteistä työskentelyä pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseksi ja muun pyöräilyn edistämiseksi.

Käy jättämässä ehdotuksesi Vuoden pyöräilijä -sivulla ja perustele samalla, miksi juuri tämä henkilö tulisi valita Vuoden pyöräilijäksi. Ehdotuksia tunnustuksen saajasta voi jättää 26.11. saakka. Pyöräilykuntien verkosto tekee valinnan tehtyjen ehdotusten perusteella. 

Vuoden pyöräilijä 2021 julkistetaan joulukuussa viikolla 49 6.-12.12.2021. Tunnustusta on jaettu Pyöräilykuntien verkoston toimesta vuodesta 2007 saakka.