Ehdota Vuoden pyöräilijä 2017 –tunnustuksen saajaa

Tunnustuksen saajaksi valitaan julkisuuden henkilö tai henkilö, joka näkyvällä tavalla innostaa suomalaisia pyöräilemään omalla henkilökohtaisella esimerkillään tai muuten merkittävällä tavalla edistää pyöräilyä.

Ehdotukset voi tehdä kommenttina tälle sivulle ja kannattaa esittää perustelut valinnalle. Valinnassa huomioidaan tämän vuoden Pyöräilyviikon pääteema eli "Pyörällä kulkee kaikki!". Teema kattaa tavaroiden, lasten jne. pyörällä kuljettamisen hyvät ratkaisut ja käytännöt laatikkopyöristä satulalaukkuihin. Ehdotuksia voi tehdä maanantaihin 1.5. saakka. Tunnustuksen saaja valitaan tehtyjen ehdotusten perusteella Suomi pyöräilee –työvaliokunnassa. Luonnollisesti henkilöltä itseltään varmistetaan ennen valinnan julkistamista, että hän haluaa tulla nimetyksi Vuoden Pyöräilijäksi.

Vuoden pyöräilijä 2017 julkistetaan 3.6.2017  Bikenic-tapahtumassa Helsingin Teurastamolla. 

Suomi Pyöräilee -työvaliokunta valitsi vuonna 2007 ensimmäisen kerran Vuoden pyöräilijän. Aiemmin nimeämisen on suorittanut Suomen Liikenneliitto ry. Vuonna 2007 Vuoden pyöräilijäksi valittiin Yleisradion toimittaja/juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola, 2008 poliitikko ja kirjailija Osmo Soininvaara, 2009 näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 2010 kansanedustaja Oras Tynkkynen, 2011 muusikko Lauri Tähkä, 2012 sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, 2013 toimittaja Teppo Moisio, 2014 kuvaamataidon opettaja Vappuliisa Hakalehto, 2015 liikennesuunnitelija Mauri Myllylä ja 2016 Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtaja Nora Elers.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Sari Mulari

Harri Boman, Iisalmi. 70-vuotias pitkän linjan pyöräilijäaktiivi, joka on ollut mukana luomassa Iisalmeen yhteislenkkejä ja on edistänyt pyöräilyä monipuolisesti alueella.
Jari Kaarakainen, Iisalmi. Team Rynkeby -pyöräilijä on tuonut esille pyöräilyn ja hyväntekeväisyyden edistämistä Iisalmen alueella.
Teemu Tenhunen, Jyväskylä. JYPS-puheenjohtaja vaikuttaa ja tuo pyöräilyä esille Keski-Suomen maakunnassa ja pyöräilynohjaajakoulutuksen kautta koko maassa.

Lähettänyt käyttäjä Paavo Järvenpää

Paavo eli Pave pyörittää Helsingissä pyörälähettiyritystään Pave Helsinkiä ja työllistää osa-aikaisesti noin kymmenen lähettiä ja näin on säilyttänyt ammattikunnan katukuvassa digitalisaation surkistamalla alalla. Suomessa ja rajojen ulkopuolellakin hän nauttii kulttimainetta yhtenä tunnistetuista hahmoista ja kiertääkin aktiivisesti alan tapahtumissa ja mestaruuskilpailuissa levittämässä hymyään.

Teema "Pyörällä kulkee kaikki" todentuu Pave Helsingin palveluissa, sillä kuormapyörillä ja jättimäisillä repuillaan Paven tiimi toimittaa isommatkin toimitukset perille ajoissa, ehjänä ja aina hyvillä mielin kelistä riippumatta.

https://www.pavehelsinki.com/

Lähettänyt käyttäjä Ville

Eniten positiivista palstatilaa mediassa henkilökohtaisesti pyöräilylle on hankkinut viime vuosina kenraali Lindberg.

Lähettänyt käyttäjä Touko Aalto

Kansanedustaja Touko Aalto. Lähti mukaan Team Rynkeby -haasteeseen. Pyöräili mukana pienen matkan jo viime vuonna ja nyt tavoitteena olla mukana koko matka. Treenaa ahkerasti kaiken muun toiminnan ohella, täytyy nostaa hattua!
Touko ei näy pelkäävän liikkua pyörällä virallisempiinkaan juttuihin.

Lähettänyt käyttäjä Anna

hehe, ei se Touko tätä itse laittanut, luulin että tuohon nimikohtaan laitetaan se jota ehdotetaan :D

Lähettänyt käyttäjä Anja

Teemu Ramstedt. Pyöräilee aktiivisesti IBD-sairaudestaan huolimatta.

Lähettänyt käyttäjä Anna Swanljung

Box Bike Helsinki -idean isä ja projektipäällikkö, intohimoinen pyöräilijä ja pyöräilyn edistäjä Markus Seppälä. Box Bike Helsinki oli Luonto-Liiton Uudenmaan piirin (LUP) polkupyöräteemainen ympäristökasvatushanke, jossa 13-20-vuotiaiden helsinkiläisten nuorten joukkue sai suunnitella ja rakentaa itselleen sekä asuinalueensa yleiseen käyttöön ainutlaatuisen tavarapyörän. Tavarapyöriä ja niiden käyttöä ei ole aikaisemmin suunnattu nuorille, joten siksi hankkeessa haluttiin antaa nuorille mahdollisuus suunnitella pyörä, joka vastaa heidän tarpeitaan ja on heidän näköisensä. Box Bike Helsingin tavoitteena oli innostaa nuoria pyöräilykulttuuriin ja sen myötä oppia huoltamaan pyöriä sekä käyttämään niitä hyötykäytössä. Box Bike Helsinki antoi nuorille myös liikennekoulutusta, jotta he pyöräilijöinä tietäisivät erityisesti oikeutensa, mutta myös velvollisuutensa liikenteessä. Box Bike Helsinki -pilottihankkeesta saatujen kokemusten perusteella tullaan jatkossa suunnittelemaan vastaavanlaisia monivuotisia tai jatkuvia hankkeita. LUP laatii pilottihankkeen pohjalta oppaan, jonka avulla kuka vain ja missä vain voi pistää pystyyn samanlaisen konseptin mukaisen tavarapyörähankkeen. http://www.city.fi/ilmiot/box+bike+helsinki+paikallinen+uuden+ajan+tavar...

Lähettänyt käyttäjä Talviulkoilija

Timo Veijalainen, Ylläs. Ihmisten innostaja ja talvipyöräilyn työrukkanen!
Timo tekee Lapin talvimatkailulle pyyteetöntä työtä, kunnostaa monikäyttöisiä talvipolkuja kaikkien ulkoilijoiden käyttöön (läskipyöräily, kävely, koirakävely, sauvakävely, lumikenkäily, retkihiihtely). Fatbike-talvipyöräilystä innostuneen Timon ja Sportia Äkäslompolon työ yhteisen hyvän eteen on saanut jo tuhansia ihmisiä kokeilemaan talvipyöräilyä ensimmäistä kertaa elämässään. Monet ovat löytäneet itselleen uuden ulkoilulajin ja sitä kautta lisää terveyttä ja hyvinvointia. Samoin sekä koti- että ulkomaiset matkailijat ovat päässeet kokemaan, että pyöräily on ympärivuotinen liikkumistapa eikä lumi tai pakkanen ole esteenä pyöräilylle vaan lisää pyöräilyn elämyksellisyyttä. Tämän myötä pyöräily ja y,pärivuotinen pyöräily on saanut paljon uusia ystäviä, mikä tulee lisäämään pyöräilyä myös arkielämässä. Ylläksen talvipoluilla saadut positiiviset elämykset jäävät ihmisten mieleen ja luovat iloisen suhtautumisen pyöräilyyn. Timo on tämän toiminnan sydän! Hän myös pitää vapaaehtoistyönä reittitiedotusta talvireittien tilanteesta (Facebook Lapland Trails). Timo on itse pyöräillyt tämän talven aikana Lapin tuiskuissa ja pakkasissa lähes 2500 km ja osoittaa omalla esimerkillään, että talvi on mahdollisuus eikä este.