Ehdota Vuoden pyöräilijä 2018 -tunnustuksen saajaa

Tunnustuksen saajaksi valitaan julkisuuden henkilö tai henkilö, joka näkyvällä tavalla innostaa suomalaisia pyöräilemään omalla henkilökohtaisella esimerkillään tai muuten merkittävällä tavalla edistää pyöräilyä.

Ehdotukset voi tehdä kommenttina tälle sivulle ja kannattaa esittää perustelut valinnalle. Ehdotuksia voi tehdä perjantaihin 27.4. saakka. Tunnustuksen saaja valitaan tehtyjen ehdotusten perusteella Suomi pyöräilee –työvaliokunnassa. Luonnollisesti henkilöltä itseltään varmistetaan ennen valinnan julkistamista, että hän haluaa tulla nimetyksi Vuoden Pyöräilijäksi.

Vuoden pyöräilijä 2018 julkistetaan Pyöräilyviikolla 5.-13.5.2018. 

Suomi Pyöräilee -työvaliokunta valitsi vuonna 2007 ensimmäisen kerran Vuoden pyöräilijän. Aiemmin nimeämisen on suorittanut Suomen Liikenneliitto ry. Vuonna 2007 Vuoden pyöräilijäksi valittiin Yleisradion toimittaja/juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola, 2008 poliitikko ja kirjailija Osmo Soininvaara, 2009 näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 2010 kansanedustaja Oras Tynkkynen, 2011 muusikko Lauri Tähkä, 2012 sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, 2013 toimittaja Teppo Moisio, 2014 kuvaamataidon opettaja Vappuliisa Hakalehto, 2015 liikennesuunnittelija Mauri Myllylä, 2016 Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtaja Nora Elers ja 2017 näyttelijä Sanna Stellan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Sari Kotikangas

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi HSL:n Asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flinkiä. Hän pyöräilee ympärivuotisesti töihin ja myös työpaikan seminaareihin hieman kaukaisempiinkin kolkkiin. Mari on ollut visionääri kaupunkipyörien markkinoinnissa, pääkaupunkiseudun pyöräilystrategian edistämisessä ja innostuneena keskustelijana kestävän yhdyskuntarakenteen luomisessa. Mari elää kuten opettaa ja innostaa positiivisesti omaa työyhteisöään pyöräilyn pariin.

Lähettänyt käyttäjä Pantse

Ehdottomasti samaa mieltä. Todella kova suoritus ja sen lisäksi esikuva nuorille. Kannattaa tutustua miehen sivuihin.

Lähettänyt käyttäjä Jaana Elomaa

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Jaska Halttusta-fillaripäiväkirja.
Tehnyt retkipyöräilyä hienolla tavalla tunnetuksi. Fillaripäiväkirja oli huikea teos

Lähettänyt käyttäjä Ilari Leskinen

Ehdotukseni on myös Fillaripäiväkirjan Jaska Halttunen, joka tuo hyvällä tavalla pyöräilyä esille omalla aktiivisuudellaan, valloittavalla persoonalla ja pyrkii myös kartoittamaan uusia ja vanhoja pyöräreittejä.

Lähettänyt käyttäjä rose pakarinen

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Jaska Halttusta. Innostaa upeilla kuvauksilla kohtaamaan luontoa pyörän satulasta katsellen. Fillaripäiväkirja on hieno teos ja Facebook sivuilla Jaska jakaa hienoja kokemuksia ja tietoa.

Lähettänyt käyttäjä rose pakarinen

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Jaska Halttusta. Innostaa upeilla kuvauksilla kohtaamaan luontoa pyörän satulasta katsellen. Fillaripäiväkirja on hieno teos ja Facebook sivuilla Jaska jakaa hienoja kokemuksia ja tietoa.

Lähettänyt käyttäjä Fillaristi

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Pekka Tahkolaa. Rakkaudesta lajiin.

Lähettänyt käyttäjä Late

Kannatan. Katsoinkin, että onko tosi, että ei ole vielä saanut tätä tunnustusta.

Lähettänyt käyttäjä Kiiskinen Jukka...

Kannatetaan Toni Lund.

Lähettänyt käyttäjä Aarno Laitila

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi opiskelija Lisa Holopaista Jyväskylästä. Hän harrastaa sitkeästi pyöräilyä ympärivuotisesti vielä kahden pyörävarkaudenkin jälkeen.

Lähettänyt käyttäjä Tommi Vainikainen

Ehdotan Technopolis Oyj:n toimitusjohtaja Keith Silverangia. Hän on järjestänyt pyöräilyteemaisia verkostotoitumistapahtumia yritysjohtajille, pitänyt esillä työmatkapyöräilyä tukevia toimitilaratkaisuja ja on toki itsekin aktiivinen työmatkapyöräilijä.

Lähettänyt käyttäjä Anne

Kannatan Technopolis Oyj:n toimitusjohtajaa Keith Silverangia. Pyöräilyn edistäminen on hänelle erittäin tärkeää, ei vain puheissa vaan myös käytännön tekemisessä ja arjessa. Keith on itsekin työmatkapyöräilijä.

Lähettänyt käyttäjä Maritta Rihu

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Iitin yläkoulun teknisen työn opettajaa Arto Rokkaa Kouvolasta. Arto on polkenut työmatkaansa Koria-Kausala-Koria väliä lähes 15 vuotta. Hän aloitti työmatkapyöräilyn vuonna 2004 ja matkaa on kertynyt vuosien saatossa n.60 000 km - 1,5 kertaa maapallon ympäri. Matkareitti on haastava vilkkaasti liikennöidyllä valtatie 12 ja vaihtoehtoiset väylät hankalakulkuisia. Arto pyöräilee kevät- ja syyslukukaudella joka päivä vuoden ympäri keleistä riippumatta. Jos lunta on satanut liikaa, joutuu hän välillä kantamaan pyörää. Arto on tuttu näky ohikulkijoille. Tämän lukukauden jälkeen Arto siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Lähettänyt käyttäjä Työmatkailija

Kannatetaan Arto Rokkaa. Hän on jo vuosia ollut tuttunäky työmatkailijoille valtatie kahdellatoista. On ilo nähdä hänen polkevan sinnikkäästi myös lähes 30 asteen pakkasilla. Arto käyttää esimerkillisesti turva- ja suojavarusteita.

Lähettänyt käyttäjä Pyöräilijä

Tämä mies on vuoden pyöräilijä! Näen aina miehen työmatkallani kun ajan Koria-Lahti väliä. Esimerkillistä toimimtaa opettajalta, joka pukee joka ikinen päivä päälleensä keltaisen liivin ja hyppää pyörän selkään. Tästä voi kaikki ottaa mallia!

Lähettänyt käyttäjä Päivi Lepistö

Kannatan myös Arto Rokkaa. Usein on Arto tullut vastaan aamuisin valtatie kahdellatoista työmatkallani Kouvolaan.

Lähettänyt käyttäjä Kamnatan Arto R...

Kannatan Arto Rokkaa!

Lähettänyt käyttäjä Tarja

Artoa kannatan minäkin, huikean hieno esimerkki lapsille ja nuorille; pyörällä voi kulkea, jos vain haluaa ja päättää, vaikkei olosuhteet todellakaan ole aina mitkään kesäiset.