Ehdota Vuoden pyöräilijä 2018 -tunnustuksen saajaa

Tunnustuksen saajaksi valitaan julkisuuden henkilö tai henkilö, joka näkyvällä tavalla innostaa suomalaisia pyöräilemään omalla henkilökohtaisella esimerkillään tai muuten merkittävällä tavalla edistää pyöräilyä.

Ehdotukset voi tehdä kommenttina tälle sivulle ja kannattaa esittää perustelut valinnalle. Ehdotuksia voi tehdä perjantaihin 27.4. saakka. Tunnustuksen saaja valitaan tehtyjen ehdotusten perusteella Suomi pyöräilee –työvaliokunnassa. Luonnollisesti henkilöltä itseltään varmistetaan ennen valinnan julkistamista, että hän haluaa tulla nimetyksi Vuoden Pyöräilijäksi.

Vuoden pyöräilijä 2018 julkistetaan Pyöräilyviikolla 5.-13.5.2018. 

Suomi Pyöräilee -työvaliokunta valitsi vuonna 2007 ensimmäisen kerran Vuoden pyöräilijän. Aiemmin nimeämisen on suorittanut Suomen Liikenneliitto ry. Vuonna 2007 Vuoden pyöräilijäksi valittiin Yleisradion toimittaja/juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola, 2008 poliitikko ja kirjailija Osmo Soininvaara, 2009 näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 2010 kansanedustaja Oras Tynkkynen, 2011 muusikko Lauri Tähkä, 2012 sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, 2013 toimittaja Teppo Moisio, 2014 kuvaamataidon opettaja Vappuliisa Hakalehto, 2015 liikennesuunnittelija Mauri Myllylä, 2016 Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtaja Nora Elers ja 2017 näyttelijä Sanna Stellan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Sari Kotikangas

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi HSL:n Asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flinkiä. Hän pyöräilee ympärivuotisesti töihin ja myös työpaikan seminaareihin hieman kaukaisempiinkin kolkkiin. Mari on ollut visionääri kaupunkipyörien markkinoinnissa, pääkaupunkiseudun pyöräilystrategian edistämisessä ja innostuneena keskustelijana kestävän yhdyskuntarakenteen luomisessa. Mari elää kuten opettaa ja innostaa positiivisesti omaa työyhteisöään pyöräilyn pariin.

Lähettänyt käyttäjä Nina Ylitalo

Ehdotan vuoden 2018 pyöräilijäksi pyöräily- ja kävelykoordinaattori Timo Perälää Oulusta. Hän on tehnyt ansioitunutta niin kesäpyöräilyn kuin erityisesti talvipyöräilyn edistämistyötä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Hän on myös president of Winter Cycling Federation.
Hän on edistänyt Oulun alueella talvipyöräilyn olosuhteita yhteistyössä kaupungin kanssa, toiminut alueellisessa arkiliikunnan edistämisen yhteistyöryhmässä ja järjestänyt useita pyöräilyyn liittyvia tapahtumia...niin ja itse pyöräilee ympäri vuoden.

Lähettänyt käyttäjä Eero Honkala

Ehdotan vuoden 2018 pyöräilijäksi Toni Lundia. Mies on ainoa Suomalainen joka on koskaan osallistunut, saati ajanut maaliin Iditarod Trail Invitational 1000 mailin kilpailun Alaskassa, erittäin rankoissa olosuhteissa. Tällaisesta suorituksesta ja saavutuksesta tulisi ehdottomasti antaa tämänkin tyyppinen tunnustus. www.tonilund.fi

Lähettänyt käyttäjä Jaana Elomaa

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Jaska Halttusta-fillaripäiväkirja.
Tehnyt retkipyöräilyä hienolla tavalla tunnetuksi. Fillaripäiväkirja oli huikea teos

Lähettänyt käyttäjä Ilari Leskinen

Ehdotukseni on myös Fillaripäiväkirjan Jaska Halttunen, joka tuo hyvällä tavalla pyöräilyä esille omalla aktiivisuudellaan, valloittavalla persoonalla ja pyrkii myös kartoittamaan uusia ja vanhoja pyöräreittejä.

Lähettänyt käyttäjä rose pakarinen

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Jaska Halttusta. Innostaa upeilla kuvauksilla kohtaamaan luontoa pyörän satulasta katsellen. Fillaripäiväkirja on hieno teos ja Facebook sivuilla Jaska jakaa hienoja kokemuksia ja tietoa.

Lähettänyt käyttäjä rose pakarinen

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Jaska Halttusta. Innostaa upeilla kuvauksilla kohtaamaan luontoa pyörän satulasta katsellen. Fillaripäiväkirja on hieno teos ja Facebook sivuilla Jaska jakaa hienoja kokemuksia ja tietoa.

Lähettänyt käyttäjä Late

Kannatan. Katsoinkin, että onko tosi, että ei ole vielä saanut tätä tunnustusta.

Lähettänyt käyttäjä M.T.

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi liikenneministeri Anne Berneriä. Hän on ministerinä kuunnellut tarkalla korvalla, mihin asioihin pyöräliikenteen edistämisessä on olennaista panostaa ja toiminut sen mukaisesti. Berner on tehtävässään osoittanut vahvaa motivaatiota ja sitoutumista pyöräliikenteen edistämiseen. Edeltäjistään poiketen hän on myös teoillaan todistanut seisovansa sanojensa takana.

Lähettänyt käyttäjä Aarno Laitila

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi opiskelija Lisa Holopaista Jyväskylästä. Hän harrastaa sitkeästi pyöräilyä ympärivuotisesti vielä kahden pyörävarkaudenkin jälkeen.

Lähettänyt käyttäjä Jani Kääriäinen

Ehdotan vuoden pyöräilijäksi Toni Lundia, koska hän suoriutui ensimmäisenä suomalaisena Iditarod Trail Invitational 1000 mailin haastavasta talvipyöräilykilpailusta, joka käytiin Alaskassa.
Ja vaikka Toni ei oliskaan suoriutunut moisesta ihmisrääkistä, niin silti siinä olis Vuodenpyöräilijä-ainesta, koska sellaiseen touhuun tuskin kukaan muu olis tästä pienestä maasta muuten lähtenyt.

Lisää uusi kommentti