Ehdota Vuoden pyöräilijä -tunnustuksen saajaa

Vuoden pyöräilijän valinta 

Vuoden pyöräilijä -tunnustuksen saajaksi valitaan henkilö, joka on merkittävällä tavalla edistänyt pyöräilyä työssään ja/tai oman toimen ohessa. Valinnassa painotetaan vaikuttavaa ja pitkäjänteistä työskentelyä pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseksi ja muun pyöräilyn edistämiseksi.

Ensimmäiseksi Vuoden pyöräilijäksi valittiin vuonna 2007 Yleisradion toimittaja/juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola. Sen jälkeen Vuoden pyöräilijöitä ovat olleet 2008 poliitikko ja kirjailija Osmo Soininvaara, 2009 näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 2010 kansanedustaja Oras Tynkkynen, 2011 muusikko Lauri Tähkä, 2012 sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, 2013 toimittaja Teppo Moisio, 2014 kuvaamataidon opettaja Vappuliisa Hakalehto, 2015 liikennesuunnittelija Mauri Myllylä, 2016 Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtaja Nora Elers, 2017 näyttelijä Sanna Stellan, 2018 liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja 2019 Huhtasuon koulun 5A-luokka.

Vuoden pyöräilijä 2021 on Pekka Tahkola.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Joonas Olli

Pekka Tahkola

Pekka on tehnyt ansiokasta, pitkäjänteistä ja positiivissävytteitä työtä pyöräliikenteen edistämiseksi. Pekka toimii paitsi työssä (yrityksessään) niin sen lisäksi hän tekee täysin vapaaehtoistakin toimintaa.

Lähettänyt käyttäjä Yrjö Myllylä

Pekka Tahkolaa on helppo kannattaa. Vaikken ole juurikaan ollut tekemisissä suoraan henkilökohtaisesti, olen seurannut hänen rohkeaa, ennakkoluulotonta, kutsumuksellista ja intohimoista työtä pyöräilyn edistämiseksi. Esimerkiksi hänen nimensä on noussut Venäjällä polkupyöräilyolosuhteiden viennissä, Saariselän ja Ylläksen ympärivuotisen pyöräilyn kehittämisessä. Tulokset alkavat näkymään monella tavalla. Esimerkiksi Suomen matkailukeskuksissa on syntynyt uusia teknologioita esim. talvipyöräilyn reittien kunnossapitoon ja lehtiartikkeleissa on arveltu, että ympärivuotisen matkailun ongelma on pyöräilyolosuhteiden kehittymisen vuoksi jopa ratkaistu (viitaten mm. Ylläksen kokemuksiin).

Lähettänyt käyttäjä Maria

Mats Karlsson

Ajelee Jopollaan sinne sun tänne ja tuo pyöräilyä esiin sosiaalisessa mediassa omalla tyylillään eli iloisesti ja positiivisesti. Mats voi olla samaistuttava esimerkki monelle, joka miettii, josko kokeilisi pyöräilyä.

Lähettänyt käyttäjä Kim Tuomonen

Jaska Halttunen
Jaska on tehnyt kovaa työtä pyöräilyn edistämiseksi ja saanut uusia harrastajia lajin pariin. Tälläkin hetkellä vetää lenkkeja kokeneille harrastajille ja vasta alkaville, sekä tekee hyvää materiaalia YouTube kanavalleen fillaripäiväkirja. Tuskin kukaan muu on tehnyt enempää lajin eteen kuin hän.

Lähettänyt käyttäjä Annika H.

Jaskaan on helppo samaistua niin, että vähälläkin pyöräilykokemuksella voi innostua!

Lähettänyt käyttäjä Timo Hämäläinen

Täysin samaa mieltä, eli Jaska Halttunen edistää monella tavalla pyöräilyharrastusta.

Lähettänyt käyttäjä Erkki Ryynänen

Fillaripäiväkirja on vaan niin hyvä, että Jaska Halttunen ehdottomasti. Omat reissut tulee niin hyvin mieleen

Lähettänyt käyttäjä Veka westerberg

Jaska halttunen
Miehen.tekemisistä tulee hyvä fiilis ja hyvä mieli..syypää miksi pyöräilen...nään hienoja paikkoja omista nurkista..ja jaskan.videoilta aistin sen fiiliksen..leveän hymyn kera..huippu tyypiltä vaikuttaa!

Lähettänyt käyttäjä Ari Peltopuro

Jaska fillaripäiväkirja Halttunen. Hänen hyvän mielen julkaisut ovat saavuttaneen koko Suomen. Tiedottaminen ja julkaisut luo positiivista ja kiireetöntä hyvän mielen mielikuvaa pyöräilystä. Kunta tasolla Jaska on tehnyt paljon työtä pyöräilyn edistämiseksi varsinkin karkkilan alueella.
Lajin monipuolinen hallitseminen ja tuon kaiken tiedon ja taidon jakaminen kaikelle kansalle on esimerkillistä.

Lähettänyt käyttäjä Jari salmi

Ehdottomasti sinulle Jaska mun ääni. Sun video pätkät ovat ammattimaisesti toteutettu,ihan huikean hyviä. Lisäksi ne ovat innostavia ja ainakin itselläni kannustavia tutkimaan luontoa ja sen ihmeellysyyksiä... uskoisin, että monille muillekin. Kiitos näistä pätkistä ja muistan myöskin katsoo ne mainokset

Lähettänyt käyttäjä Petri Skog

Velogi eli Risto Viitanen.
Riston jutuissa on hyvä tekemisen meininki, positiivinen ja iloinen ote.
Riston kanava kattaa kaiken pyöräilyyn liittyen ja hänen ohjeillaan pyörätkin liikkuu ja pysyy kunnossa.
Lisäksi upeita kohde-esittelyitä.
Kerrassaan erinomainen valinta olisi hän.

Lähettänyt käyttäjä Katri H

Kannatan ehdottomasti Velogia, hänen selkeistä ja kansantajuisista videoistaan kuka tahansa voi oppia uutta pyöristä, niiden huollosta ja niillä ajamisesta.

Lähettänyt käyttäjä Helena H

Aivan ihana ja innostava mummo, aina iloinen vaikka vettä sataa ja on vastatuuli ja ylämäki. 😀

Lähettänyt käyttäjä Liisa Saarelainen

iloinen ja innostava pyöräilijä

Lähettänyt käyttäjä Sirpa Healy

Kannatetaan! Fillarimummo eli Rauni Hietanen 60v pyöräilee Pohjois-Karjalan Lieksasta Malagaan ja pitää Facebook sivullaan nyt jo reilusti yli kymmenen tuhatta seuraajansa ajan tasalla etenemisestään. Pyöräilee lähes joka päivä 50-100km.

Lähettänyt käyttäjä Anne Karhinen

Ehdottomasti. Mahdottoman sitkeä ja iloista materiaalia facebookiin.

Lähettänyt käyttäjä Minna

Mummoista mummoin!! Sitkeä,reipas ja iloinen fillarimummo Pohjois-Karjalasta on ehdottomasti tämän vuoden pyöräilijä!

Lähettänyt käyttäjä Liisa

Ehdottomasti Fillarimummo Rauni Hietanen 😍. Tekee pyöräillen semmoisen tempauksen, että jäisi monella tekemättä. On ollut hienoa seurata hänen matkaansa Facebookissa ja kuunnella radiosta haastatteluja.

Lähettänyt käyttäjä Terhi

Ehdottomasti fillarimummo. Jestas mikä suomalainen sisukas persoona! Hän on kyllä mahtava esimerkki ja ihana persoona ❤️

Lähettänyt käyttäjä Ari Pekka

Hyviä ehdokkaita monia, mutta oikeasti tällä kertaa ei voi olla muuta vaihtoehtoa, kuin Fillarimummo. Uskomattoman motivoiva tarina. Moni joka ei ole koskenut polkupyörään vuosikausiin, tulee sen tekemään taas hänen ansiostaan! Vamos!

Lähettänyt käyttäjä Minna Kuosmanen

Fillarimummolle ääni, siinä on mummolla asenne kohdallaan! Sitkeä pyöräilijä, kokenut paljon upealla reissullaan!

Lähettänyt käyttäjä Minna Myllymäki

Aivan ihana Rauni 🚲👍 asenne kohdillaan, ihana murre ja aito oma itsensä. Toteutti unelmansa ja me saamme seurata hänen matkaansa 🚲👊👊

Lähettänyt käyttäjä Lilli Karppinen

Fillarimummon seikkailua on ollut ilo seurata ja varsinki hänen omalla murteellaan. Ja aina iloinen ilme kasvoilla 😍

Lähettänyt käyttäjä Päivi A.

Ehdottomasti Fillarimummo! Positiivinen pyöräilyn lähettiläs, joka näyttää että pyöräily ei katso ikää eikä vaadi huippumuodikkaita välineitä. Pyöräily ei ole aina urheilusuoritus, se voi olla myös elämys. Ei matka tapa, vaan totisuus ja liika vauhti.

Lähettänyt käyttäjä Minna Kajander

Edeltävään kommenttiin yhtyen ääni Fillarimummolle. Iloista meininkiä Itä-Suomesta Euroopan halki!

Lähettänyt käyttäjä Fillarimummo

Rauni the Fillarimummo ehdottomasti!

Uskomatonta sitkeyttä, uskallusta ja seikkailumieltä höystettynä huumorilla & ihanalla Pohjois-
Karjalan murteella. Matkaa Lieksata Malagaan on ollut upea seurata ja antaa toivoa kenelle tahansa toteuttaa oma (pyöräily)unelma!

Lähettänyt käyttäjä Minna

Fillarimummo on mahtava innostaja, mielenkiitoinen ja positiivinen pyöräilijä joka herättää ihmisiä pyöräilyn mahdollisuuksiin. Ikä ei ratkaise, vaan asenne!

Lähettänyt käyttäjä Riitta Mikkonen

Fillarimummo Rauni Hietanen on todellinen vaikuttaja. Ai ettenkö viitsisi lähteä sateessa pyörällä asioille, kun fillarimummo on sietänyt sateet ja kynnöspellot, ja jaksaa aina näyttää meille iloista ilmettä.

Lähettänyt käyttäjä Heli Turpeinen

Rauni on todellakin ansainnut Vuoden pyöräilijän tittelin. Kuten Riitta kirjoittaa, on Fillarimummo myös melkoinen vaikuttaja yli 15 000 seuraajan Facebook-sivunsa myötä. Tarinointi somessa on aitoa Raunia ja hän tuo vilpitöntä iloa seuraajilleen matkakertomuksillaan. Lisäksi hän on melkoinen motivaattori monelle, pienestä räntäsateesta ja lyhyestä matkasta tulee hetkessä helpompi, kun muistaa että Fillarimummo on polkenut halki Euroopan säässä kuin säässä. Meillä kaikilla on unelmamme ja tavoitteemme, Rauni toteuttaa omiaan isosti - ja me muut voimme tavoitella omiamme hänen viitoittamalla tiellä.

Lähettänyt käyttäjä Kirsi V

Fillarimummolle on ehdottomasti vuoden pyöräilijä! Hänen taival Lieksasta Malagaan on kunnianosoitus niin pyöräilylle kuin suomalaiselle sisulle. Koko facebook-yhteisö osallistuu matkaan tsemppaamalla, antamalla vinkkejä ja kuka mitenkin. Fillarimummo Rauni jaksaa pyöräilyn lisäksi osallistua aktiivisesti somessa ja välittää ajantasaisia tunnelmia pohjoiskarjalaisella huumorilla höystettynä.

Lähettänyt käyttäjä Heidi Meriläinen

Onhan tuo Espanjaan asti polkeminen yksin ilman aiempaa kokemusta ihan helkkarinmoinen suoritus.

Lähettänyt käyttäjä Tuula Hara

Hieno saavutus Raunilta reissu Lieksasta Espanjaan!

Lähettänyt käyttäjä Titia Schuurman

Ehdottomasti Fillarimummo! Hän on tuonut syksyn mittaan hyvää mieltä ja piristystä tuhansille ihmisille tempauksellaan.

Lähettänyt käyttäjä Päivi

Rauni on osoittanut miten pyöräilyunelma on toteutettavissa. Ilman sähköä, lihasvoimalla.

Lähettänyt käyttäjä Ira t

Super Mummo

Sivut

Lisää uusi kommentti