Pyöräilijöitä Kööpenhaminassa

Planeetan paras kulkuneuvo

Päästötön, äänetön, nopea ja terveellinen pyöräily tulevaisuuden - liikennemuoto. Pyöräilyn edistäminen on nyt entistä tärkeämpää sekä yksilön että yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

Arkipyöräily on harvinaisen tehokas tapa parantaa omaa elämänlaatua ja terveyttä. Pyöräily kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, auttaa painonhallinnassa, parantaa lihasvoimaa ja liikkuvuutta sekä kehittää tasapainoa ja koordinaatiota. Ulkona, erityisesti luonnossa liikkuminen edistää myös henkistä hyvinvointia ja stressin hallintaa. Pyöräilyssä lihaksiin ja niveliin ei kohdistu suuria törmäysvoimia ja siksi se sopii myös sellaisille henkilöille, joille esimerkiksi kävely ja juokseminen tuottavat korkean painon, nivelvaivojen tai muiden syiden vuoksi hankaluuksia. 

Pyöräily on aina myös merkittävä ympäristö- ja kansantalousteko. Tanskassa on laskettu, että jokainen pyöräilykilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 € ja henkilöautoilu puolestaan kuluttaa 0,10 € / kilometri.

Kaikkein arvokkainta työtä on saada uusia ihmisiä innostumaan pyöräilystä. WHO:n mukaan yksi aiemmin passiivinen uusi pyöräilijä tuottaa yhteiskunnalle säästöä noin 0,7 € / pyöräilty kilometri. Ranskassa puolestaan on laskettu, että jokainen työmatkapyöräilijä säästää keskimäärin 1 200 € vuodessa pelkästään yhteiskunnan terveydenhoitokuluja. 

YK:n tuoreen määritelmän mukaan polkupyörä on planeetan paras kulkuneuvo!

10 syytä pyöräillä

1.    Pyöräily on hauskaa ja helppoa
2.    Pyöräily kohottaa kuntoa 
3.    Pyöräily on hyvä apu painonhallintaan 
4.    Säännöllinen pyöräily edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia 
5.    Pyöräily vähentää sairastumisriskiä ja lisää elinvuosia 
6.    Lisää pyöräilyä – vähemmän kasvihuonepäästöjä ja puhtaampi ilma
7.    Pyöräily on melutonta
8.    Pyöräily on edullista
9.    Pyörä on nopein kulkuneuvo lyhyillä (alle 7 km) matkoilla 
10.  Pyöräilijä on vapaa ja riippumaton aikatauluista ja ruuhkista