Nainen pyöräilemässä Helsingissä

Työmatkapyöräily

Työmatkan kulkeminen pyörällä on hyvä mahdollisuus säästää aikaa, kun työpäivän päätteeksi kotiin tultuaan ei tarvitse enää lähteä kuntoilemaan. Kaupunkilainen työmatkapyöräilijä säästää aikaa myös siksi, että pyöräily on kaupungeissa lyhyillä matkoilla nopein liikkumisväline.

Työmatkapyöräilijän työpäivä alkaa virkistäytyneenä ja polkeminen kotiin työpäivän päätteeksi auttaa hellittämään työpaineista. Pyöräily piristää, koska pyöräillessä ympäristön kokee aivan eri tavalla kuin muilla kulkuvälineillä liikuttaessa: äänet ja tuoksut sekä sää ovat helposti aistittavissa.

Työnantajan kannattaa tukea työntekijöidensä pyöräilyä esimerkiksi parantamalla työpaikan pyöräilyolosuhteita ja tarjoamalla kannustimia. Työpaikka hyötyy sairauspoissaolojen vähentymisestä, kun työntekijän kunto kohentuu työmatkapyöräilyllä. Hyväkuntoinen työntekijä on tehokas osa organisaatiota. Työmatkapyöräilystä syntyy työantajalle myös suoria kustannussäästöjä, esimerkiksi autopaikkojen tarve vähenee.

Yksi tapa lisätä motivaatiota työmatkapyöräilyyn, on perustaa oma joukkue työpaikkojen ja muiden yhteisöjen väliseen leikkimieliseen Kilometrikisaan.