Pyöräilykuntien verkosto logo

Pyöräilykuntien verkosto

Pyöräilykuntien verkosto on kasvava kuntien, valtion, yritysten, järjestöjen ja muiden tahojen välinen yhteistyöverkosto. Päätavoite on pyöräilyn ja kävelyn merkittävä lisääminen kestävinä liikennemuotoina ja arkiliikuntana, jotka tuottavat hyvinvointia yksilölle, yhteiskunnalle ja ympäristölle. Verkostoon kuuluu 194 jäsentahoa, joista 161 on kuntia ja kaupunkeja. Pyöräilykuntien verkoston jäsenkunnissa on noin 4 miljoonaa asukasta.

Pyöräilykuntien verkosto haluaa:

  • Laadukkaat ja turvalliset pyöräilyolosuhteet kaikille
  • Kaksinkertaistaa pyöräilyn määrän Suomessa
  • Vahvistaa pyöräilyn edistäjien ja pyöräilijöiden yhteisöä

Pyöräilyn asialla vuodesta 1997

Suomalainen pyöräilykuntien verkosto perustettiin tammikuussa 1997. Itsenäiseksi yhdistykseksi se rekisteröityi 3.1.2005 nimellä Pyöräilykuntien verkosto ry. Verkoston toiminta on voittoa tuottamatonta palvelutoimintaa, jota tukevat jäsenkunnat ja muut jäsentahot, Traficom sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Pyöräilykuntien verkosto on aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää pyöräilyä, pyöräilykulttuuria sekä pyöräilyn olosuhteita Suomessa. Tavoitteena on lisätä pyöräilyyn ja kävelyyn liittyvää vuorovaikutusta kuntien, valtionhallinnon, yritysten sekä erilaisten järjestöjen sisällä ja välillä sekä välittää uusinta kansainvälistä tietoa kehittämistyön tueksi.

Toiminimi                    Pyöräilykuntien verkosto ry

Yritysmuoto                Aatteellinen yhdistys

Kotipaikka                  Helsinki

Postiosoite                 Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 HELSINKI

Puhelin                       040 419 4555

Sähköposti                 info(at)poljin.fi

Toiminnanjohtaja        Sanna Ojajärvi sanna.ojajarvi(at)poljin.fi

Y-tunnus                    1938988-8

Rekisterinumero        190726