Pyöräilijä talvisäässä.

Ilmoittautuminen Fiksusti kouluun -ohjelmaan on avattu

Tule mukaan osaksi Fiksusti kouluun -ohjelmaa. Tänä vuonna ohjelma järjestää maksuttoman tietopaja-kokonaisuuden. Tietopaja on tarkoitettu kunnille, jotka haluavat lisätä oppilaiden päivittäistä liikkumista aktiivisilla koulumatkoilla, vähentää liikenteen päästöjä ja toteuttaa kävely- ja pyöräily-ystävällisiä koulureittejä ja koulujen lähiympäristöjä.

Fiksusti kouluun -ohjelman tietopajasta saatte:

  • opastusta ja vinkkejä fiksuun koulumatkaliikkumiseen kannustavista toimenpiteistä
  • konkreettisia työkaluja koulumatkaliikkumisen edistämiseen
  • esimerkkejä sujuvasti käveltävän ja pyöräiltävän ympäristön toteutuksista
  • asiantuntijatukea muutoksen toteuttamiseen
  • vertaistukea ja jaettuja kokemuksia samojen asioiden parissa työskenteleviltä ammattilaisilta.

Tavoite on, että tietopajan opastuksen ja kunnan sisäisen työskentelyn avulla kuntaanne valmistuu teille räätälöity ja selkeä aktiivista ja kestävää koulumatkaliikkumista edistävä toimintasuunnitelma, jonka toimenpiteet koskevat sekä koulujen lähiympäristöjen liikenneolosuhteita että koulujen toimintakulttuuria.

Missä, milloin ja miten?

Tietopaja toteutetaan online-tapaamisina, ennakkotehtävinä ja kunnan sisäisenä työskentelynä. Tietopajaan voi siis osallistua mistä tahansa Suomesta.

Online-tapaamisten (6 x 1 h) sisältö muodostuu asiantuntija-alustuksista, keskusteluista ja tapaamisten ennakkotehtävistä. Tietopaja järjestetään kesäkuussa 2023 – helmikuussa 2024.

Kuntaan tulee nimetä poikkihallinnollinen Fiksusti kouluun -tiimi (ks. ilmoittautumislomake), yksi Fiksusti kouluun -yhteyshenkilö ja vähintään yksi yhteistyökoulu. Kunta voi määritellä työskentelyyn osallistuvien koulujen lukumäärän. Vuodelle 2023 kannustamme mukaan erityisesti yläkouluja/yhtenäiskouluja.

Kuinka mukaan?

Ilmoittautuminen Fiksusti kouluun -ohjelman tietopajaan päättyy 31.3.2023.

Osallistuminen on maksutonta.

Fiksusti kouluun -ohjelma on yhteydessä ilmoittautuneisiin kuntiin huhtikuun 2023 loppuun mennessä.

Tutustu ohjeisiin ja ilmoittaudu mukaan