Investointituen haku on avautunut

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämän investointituen haku on avautunut tänään 11.7.2022. Hakuaika päättyy 30.9.2022 klo 16.15. Investointituki on kunnille ja kaupungeille suunnattu avustus, jolla kehitetään ja parannetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita kunnan katuverkolla. Avustusta voidaan myöntää enintään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Jaossa on yhteensä 6,5–11 miljoonaa euroa.

Pyöräilykuntien verkosto kannustaa jäsenkuntiaan hakemaan investointitukea ja avustaa mielellään hakuun liittyvissä kysymyksissä. Investointitukea on myönnetty vuodesta 2018 saakka, jonka aikana jäsenkunnissa on toteutunut useita erinomaisia pyöräilyn sujuvuutta ja turvallisuutta parantavia kohteita. Infrakohteiden lisäksi avustusta voi hakea myös pyöräpysäköinnin kehittämiseen ja parantamiseen. Avustusta vuosina 2018–2022 saaneet kunnat ja hankkeet.

Traficomin keskustelu- ja infotilaisuus sekä muu tukimateriaali

Investointitukeen liittyvä keskustelu- ja infotilaisuus pidettiin 20.6. Tilaisuuden diat pääset katsomaan tästä. Dioissa on runsaasti hyvää tietoa hakuprosessiin liittyen, joihin kannattaa tutustua. Kaikki avustukseen liittyvä materiaali on löydettävissä Traficomin verkkosivuilta. Tukimateriaaleihin perehtymiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, niistä löytyvät tarkat ohjeet muun muassa manuaalisen laskennan suorittamiseen sekä vaikutusten arvioimiseen. Tänä vuonna kaikki ohjeet ja lomakkeet ovat löydettävissä myös ruotsinkielellä. 

Alla kuva Lempäälässä juuri valmistuneesta Höytämöntien yhteiskadusta (kylätie) 430 metriä, johon kunnalle myönnettiin vuoden 2021 avustushaussa investointitukea. Kuva: Rasmus Nousiainen. 

Lempäälän yhteiskatu

Lisätietoa​​​​​​:

Matti Hirvonen, toiminnanjohtaja (lomalla 27.6.–7.8.2022)
matti.hirvonen@poljin.fi
040 419 4555

Tuija Mikkonen, pyöräilyn edistämisen koordinaattori
tuija.mikkonen@poljin.fi
040 758 6535