Ketjureaktio Pyörämatkailuseminaari syyskuussa

10.9.2020 klo 09:30 16:00

Tule mukaan torstaina 10.9.2020 klo 9.30-16.00 Lappeenrannan Luonto- ja tiedekeskuksessa järjestettävään Ketjureaktio Pyörämatkailuseminaariin, jonka teemana on monimuotoinen ja moni-ilmeinen pyörämatkailu – nykytilanne, tulevaisuus ja mahdollisuudet kestävään kasvuun matkakohteille ja matkailutoimijoille.

Seminaarissa kuullaan tarinoita pyörämatkailun menestystarinoiden takana. Esimerkkeinä kuulemme kokemuksia Saksan maastopyörämatkailufoorumista ja Kattegatt-reitistä, Ruotsin rantoja pitkin kulkevasta kansallisylpeydestä. Kotimaisten puhujien kattaus koostuu innostavasta joukosta pyöräilyasiantuntijoita saaristosta Lappiin asti. Kuulemme näkemyksiä seikkailupyöräilystä jylhässä luonnossa ja retkipyöräilystä makumatkoille majataloihin, sekä pyörämatkailun kansallisesta kehittämisestä ja markkinoinnista.Tilaisuus päätetään eteläisen Saimaan pyörämatkailukesää ja tulevaisuutta käsittelevään paneelikeskusteluun.

Pääpuhujina

 • Tilman Sobek, absolutGPS & Mountain Bike Tourism Forum Germany.
  • Mitä maastopyöräilymatkailu on? Keski-Euroopan markkinat, kasvupotentiaali ja segmentit. Maastopyöräilijöiden käyttäytyminen, suosikkikohteet ja palvelutarpeet. Saksan visio on olla 2030 maailmanluokan maastopyöräkohde – mitä me voimme tästä oppia? Puhe kuullaan verkon välityksellä.
 • Jonas Olsson, Kattegatt reitti Ruotsi
  • Ruotsin ensimmäinen kansallinen pyöräilyreitti vihittiin käyttöön 2015 ja palkittiin Ruotsin parhaana reittinä 2018. 390 km pitkä reitti kulkee rannikkoa pitkin Helsingborgin ja Göteborgin välillä yhdistäen useita maakuntia ja 10 kaupunkia. Taustalla on laaja-alainen yhteistyö eri toimijoiden välillä sekä yhteinen visio kehittää polkupyörämatkailua ja luoda talouskasvua sekä uusia työpaikkoja. Puhe kuullaan verkon välityksellä.

Kotimaiset puhujat 

 • Taneli Roininen, Nordic bikepacking trail – maailman ääriin ja uuden pyörämatkailukonseptin kehitys Lapissa
 • Heikki Siivari, Pitkät pyörämatkat – Helsingistä Kilpisjärvelle ja Keski-Eurooppaan, pyörämatkailijan näkökulma palveluiden tuottajalle
 • Matti Hirvonen, Uusi pyörämatkalukeskus – missio ja Tervetuloa pyöräilijä -tunnus
 • Pirjo Räsänen, Kansainvälisten jakelukanavien näkemyksiä markkinoiden ja asiakkaiden tarpeista. Uuden pyörämatkailun jakelukanavatutkimuksen tuloksia.
 • Niina Aitamurto, Visit Parainen: Saariston rengastie
 • Minna Murtonen, Äksyt Ämmät: Vihreitä makumatkoja Pohjois-Karjalassa
 •  

Seminaarin hinta Etelä-Karjalan mikroyrityksille 60€, muille toimijoille 100€. Hinta pitää sisältää maittavan lounaan ja kahvit. 
Ilmoittaudu mukaan seminaariin tästä!  Mahdollisuus osallistumiseen myös verkon kautta.

Poikkeuksellisten aikojen takia järjestäjä pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin muutoksiin. 

Lisätiedot: matti.moller@ekvas.fi 
0400990633