Poljin 5-6/2017 on ilmestynyt!

Poljin-lehti 5-6/2017 pureutuu pyöräliikenteen ajankohtaisimpiin ilmiöihin ja esittelee mm. odotetut PyöräKompasiin tulokset kahdeksasta pyöräilykunnasta. Lue lehden pdf-versio täällä.

Pääkirjoitus: Innostuksella lisätään pyöräilyä. Maailmassa on paljon hyviä asioita, joita pitää edistää. Yksi parhaista on pyöräily. Mutta miten saada ihmiset innostumaan pyöräilystä?

Ihmislähtöinen liikennesuunnittelu. Sujuvaa pyöräliikennevirtaa parviälyn ohjaamana vai vaarallista kaaosta? Ihmislähtöinen liikennesuunnittelu haastaa perinteisen tavan ajatella liikennettä ja sen hallintaa konenäkökulmasta. Taustalla vaikuttaa vuosikymmenten määrätietoinen työ autoliikenteen ensisijaisuuden kyseenalaistamiseksi.

Kun pyöräpysäköinti on helppoa – tapaus Nijmegen. Nijmegenissä asuu 172 000 ihmistä. Kaupungissa on haluttu panostaa pyöräpysäköintiin, koska se on luonnollisesti edellytys sille, että ihmiset pyöräilevät. Pyöräpysäköinnin palveluja onkin saatavilla ilahduttavan laaja kirjo melkein jokaiseen tarpeeseen. Lue Virpi Ansion havainnollinen läpileikkaus pyöräpysäköinnistä runsaalla kuva-aineistolla höystettynä-

PyöräKompassin tulokset ovat täällä! Pyöräilykunnat polkevat tosissaan kohti laatua. Ensimmäistä kertaa julkaistavat PyöräKompassin tulokset kertovat positiivista tarinaa pyöräilyn edistämistyön vahvistumisesta ja pyöräilyn noususta Suomessa. Katso miten pilottivaiheen kunnat Helsinki, Hyvinkää, Jyväskylä, Kangasala, Lahti, Tampere, Turku ja Vantaa pärjäsivät keskinäisessä vertailussa ja mitä asioita nousi vahvimmin esille.

LYHYET

Koulujen Kilometrikisan riemua. Lokakuussa järjestetyn kisan voittoon polki jyväskyläläisen Huhtasuon yhtenäiskoulun 4a-luokka. Oppilaat innostuivat luokanopettaja Satu Hietalan mukaan pyöräilystä aivan valtavasti: ”Kilometrejä on tullut aivan mahdottomasti. Tästä kisasta ovat innostuneet kaikki, sekä lapset että perheet. Äidit ja isät ovat alkaneet juosta ja rullaluistella lapsen pyöräillessä ja lapset ovat tehneet porukalla pyörälenkkejä.”