Poljin 5/2012 ilmestynyt

Lehden pdf-versio löytyy tästä

Image removed.Sisällys

Pääkirjoitus: Nopeudet alas

Laatua olosuhteisiin - pyöräilyn superväylät nousussa. Pyöräilyn moottoriteitä, pikaväyliä ja laatukäytäviä toteutetaan kiihtyvällä vauhdilla Saksassa, Ruotsissa, Englannissa, Hollannissa ja Tanskassa. Suomessakin ne tekevät tuloaan. Tavoitteena on palvella erityisesti työmatkalaisia ja houkutella pidempiin pyöräilymatkoihin.

Voiko pyöräilyä markkinoida - are we worth it? Eri viestit ja mielikuvat eri kohderyhmille. Pitäisikö pyöräilynkin markkinoinnissa ottaa oppia muiden tuotteiden ja palveluiden markkinoinnista? Artikkeli pohtii raikkaasti markkinoinnin ja perinteisen valistuksen suhdetta Suomessa ja kertoo pari hyvää esimerkkiä maailmalta.

30 km/h - Euroopan laajuinen kansalaisaloite haluaa kaupunkien ja taajamien nopeusrajoitukset enintään 30 kilometriin tunnissa koko EU:n alueella.

Seinäjoella on vahva noste pyöräilyyn. Uuden kaupunginkirjaston sali oli ääriään myöten täynnä, kun kaupunkilaiset ja poliitikot kokoontuivat vauhdittamaan uutta pyöräilykaupunkistrategiaa. Esimerkkiä kehityksella haetaan muun muassa Oulusta.
Pyöräilevä treenibussi aloitti Tampereella. Pyöräilevät ja kävelevät koulubussit laajeni elokuussa myös harrastustoimintaan.