Poljin-lehti 3/2015 on ilmestynyt!

Pyöräilyn ja sen edistämisen uutiset ja ilmiöt meiltä ja maailmalta. Tutustu lehden pdf-versioon.

Pääkirjoitus: Menestyvä pyöräilymaa Suomi – totta vai tarua? Suomi komeilee neljäntenä EU-maiden keskinäisessä pyöräilyvertailussa. Lue optimistin, pessimistin ja realistin tulkinta tuloksesta.

Velo-cityn 2015 terveiset maailmalle. Nantesin Velo-city -konferenssi 2.-5.6.2015 ylsi uusiin ennätyksiin ja Suomestakin paikalla oli 22 delegaattia. Päättäjäisseremonia perjantaina 5.6. huipentui Nantesin peruskirjan allekirjoittamiseen.

Pyöräilevät kaupunginosat vauhdissa. Maahanmuuttajien pyöräilykursseja, pyöräileviä työmatkabusseja, kaavakouluja, katuajokoulutusta, perhepyöräretkiä, pyöränhuollon opastusta jne. Toiminta rullaa jo mm. Jyväskylässä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Espoossa, mutta lisää kuntia mahtuu vielä mukaan hankkeeseen.

Sähköpolkupyöristä ratkaisu arjen liikkumiseen. Kangasalla käynnistyi hanke, jolla edistetään sähköavusteisten
ja tavarankuljetuspyörien yleistymistä. Tarkoitus on testata kolmea hypoteesia eli oletusta. Lue koekaniineiden kommentit ja erilaiset lähtökohdat muutokseen.

Vuoden pyöräilijä 2015 Mauri Myllylä on todellinen edelläpolkija. Perusteena valinnalle olivat ainutlaatuinen pyöräilyn hyväksi tehty elämäntyö ja sen oppien jakaminen tuleville sukupolville. Oulun pyörätieverkoston "isän" tarina on hieno sekoitus kirkasta visiota, esteiden ylittämistä ja ennakkoluulojen voittamista.

Lapsella on oikeus pyöräillä. Suomalaisessa pyöräilykulttuurissa on monessa kohdin lasten pyöräilyn mentävä aukko. Mitä päiväkotien ja koulujen pyöräilykasvatushankkeessa on tehty? Mitä aiotaan vielä tehdä? Mitä lapsen oikeus pyöräillä tarkoittaa?

Jeff Speck ja kävelykelpoinen kaupunki. Kukapa nyt kaupunkisuunnittelijaa uskoisi, mutta kun lääkäreillä, taloustieteilijöillä ja ympäristönsuojelijoilla on sama
viesti, asia saattaa mennä perille. Lue Markku Lahtisen analyysi "kävelygurun" vierailusta ja viesteistä Suomessa.