Poljin-lehti 8/2015 on ilmestynyt!

Vuoden viimeinen Poljin-lehti on ilmestynyt. Hyvää uutta vuotta ja entistäkin parempaa pyöräilyvuotta 2016! Tutustu lehden pdf-versioon täällä.

Aiheina tällä kertaa:

Pääkirjoitus: Kansainvälinen pyöräilytalvi. Talvella pyöräilystä ja varsinkin sen edistämisestä on kasvamassa koko pohjoisen pallonpuoliskon laajuinen ilmiö.

Suomen suurin pyöräilijämäärä Turussa? Hämeenkadulla pyöräili 31.8.2015 laskentojen mukaan noin 7 700 pyöräilijää vuorokaudessa. Laskentatulosten jälkeen on pyritty selvittämään onko kyseessä suurin Suomessa mitattu poikkileikkauskohtainen pyöräilijämäärä.

BIKENOMICS – pyöräilyn taloustietoa päätöksenteon tueksi. Selvityksessä raapaistiin pyöräilyn talousvaikutuksien pintaa tuomalle esille keskeisiä tutkimustuloksia ja kokemuksia meiltä ja maailmalta pyöräilyä edistävän päätöksenteon avuksi.

Pyöräilyn iloja Leeuwardenissa. Jaetun tilan ja pyöräilyn juhlaa. Vuoden 2015 Talvipyöräilykongressin isäntäkaupungissa pyöräily on hollantilaisenkin mittapuun mukaan erityisen sujuvaa. Lue tämä niin tiedät miksi.

Ihmiset ensin – katutilan suunnittelu kävelyn ehdoilla. Wienin Walk21 -konferenssissa selvisi teoriassa ja käytännössä, mitä kaikkea pitää sisällään ajatus kävelyn ensisijaisuudesta liikenteessä ja kaupunkitilassa. Konferenssisarjan tavoitteena on luoda maailma, jossa ihmiset valitsevat kävelyn liikkuakseen, pysyäkseen terveinä ja rentoutuakseen.

Pyöräily ja kävely nosteessa Ylä-Savossa. Iisalmi sai valmiiksi työmatkapyöräilyn ja -kävelyn edistämisohjelman ensimmäisenä kaupunkina Suomessa ja liittyi Pyöräilykuntien verkoston jäseneksi.