Poljin 5/2016 on ilmestynyt!

Tutustu lehden pdf-versioon täällä.

Aiheina tällä kertaa:

Pääkirjoitus: Riosta Helsinkiin. Helsinki on jälleen osoittanut kunnianhimoisen asenteensa pyöräilyn edistämiseen ja on valittu kolmeen parhaan hakijakandidaatin joukoon maailman suurimman pyöräilyn edistämistapahtuman eli Velo-city -konferenssin järjestäjäksi vuodelle 2019. Pääkirjoitus summaa Helsingin merkittävimpiä pyöräilytekoja viime vuosilta. 

Kokeiluilla kohti uusia kulkutapoja. Suuri osa työpaikalle päivittäin autoilevista ihmisistä kokee, että joukkoliikenteen käyttö tai pyöräily olisi heille aivan mahdollinen vaihtoehto. Rutiinien rikkomiseen ja totutuista kuvioista uusiin siirtymiseen tarvitaan kuitenkin usein ulkopuolista apua.

Hyvinkään kestävä liikkuminen 2030 – Yhdessä SUMPlittu! Hyvinkää on kunnianhimoisella matkalla kestävän liikkumisen mallikaupungiksi ja pyöräilyllä on yhtälössä merkittävä rooli. Lue hyvä ja havainnollinen tarina siitä, miten viisaan liikkumisen kokonaisuus on otettu haltuun Hyvinkäällä eri osapuolet onnistuneesti sitouttaen.

Annetaan hyvän kiertää – kokeilupyörät koukuttivat jälleen. Sähkö- ja taittopyörät lisäävät pyöräilyä, silla ne mahdollistavat pyöräilyn tilanteissa, joihin tavallinen pyörä ei sovi.

Pyöräilykummikoulutus – tehokas ideasampo. Ensimmäiset pyöräilykummit on koulutettu Lappeenrannassa ja Helsingissä.  Vapaaehtoisten pyöräilykummien tehtävä on tarjota kouluille ja päiväkodeille tukea ja apua pyöräilyn edistämisessä.

LYHYET

Banaaneja pyöräilijöille, karjalanpiirakoita kävelijöille. Arkiliikkujia palkitsevat tapahtumat monipuolistuvat ja leviävät eri puolilla Suomea.

100 pyöräilytekoa vuonna 2017! 100 pyöräilytekoa -hanke on hyväksytty mukaan Suomi 100 -ohjelmaan. Pyöräliiton ja Pyöräilykuntien
verkoston yhteinen hanke haastaa kansalaiset, järjestöt, kunnat, yritykset ja muut yhteisöt suuriin ja pieniin pyöräilytekoihin.

Winter Cycling Congress 2018. Maailman viilein pyöräilykongressi kaupunkiisi talvella 2018? Hakuaika vuoden 2016 loppuun saakka. Alustava
ilmoitus halukkuudesta jättää hakemus 31.10. mennessä.