Poljin-lehti 4/2015 on ilmestynyt!

Tutustu lehden pdf-versioon.
Pääkirjoitus: Liikenneräyhästä liikennerauhaan. Turvallisuus liikenteessä pitäisi olla jokaisen perusoikeus ja -velvollisuus. Näin ei valitettavasti
Suomessa vielä ole, vaikka onnettomuudet ovat kaikkien liikennemuotojen kohdalla viimeisen parinkymmenen vuoden aikana jatkuvasti vähentyneet.

Liikkujan viikolla jätetään auto kotiin. Ilo irti arjen matkoista! Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22. syyskuuta. Tänä vuonna teemaviikko kannustaa kokeilemaan erilaisia kulkumuotoja eri matkoilla.

Satulaan ja Näsijärvelle! Tampereella osataan pyörämatkailun tuotteistaminen. Näsijärvireitti haastaa tarttumaan pyörää sarvista ja viettämään laatuaikaa lähimaisemissa. Kyseessä on kesällä 2014 lanseerattu omatoimilomailuun kannustava palvelu ja reittikokonaisuus.

Pyöräilykatsaukset tulevat. Pyöräilyn seurantatietoa esittelevän kaupunkikohtaisen julkaisun, pyöräilykatsauksen, tarkoituksena on tarjota kaupunkilaisille pyöräilytietoa ja herätellä päättäjiä. Ensimmäisenä Suomessa asiaan ehtivät tarttua Helsinki, Vantaa ja Tampere.

Pyöräilykunnasta myös maastopyöräilykunnaksi. Jo yli 330 000 suomalaista harrastaa maastopyöräilyä. Harrastajamäärä on viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut lähes 50 prosenttia ja kasvu näyttää. Kunnalle maastopyöräilyn edistäminen on helppoa ja edullista.
edelleen jatkuvan.

Kokkolan pyöräilymyönteisin työpaikka. Kokkolan pyöräilykaupunkityöryhmä valitsi kaupungin pyöräilymyönteisimmäksi työpaikaksi konepajayritys Ab A. Häggblom
Oy:n. Kunniakirjat ja palkinnot luovutettiin Kokkola-päivän 7.9. juhlallisuuksien yhteydessä ennen kaupunginvaltuuston kokousta. Palkintoja jakamassa oli valtuuston puheenjohtaja Jutta Urpilainen

LYHYET

Atria palkittiin Seinäjoella. Seinäjoen kaupunki ja Pyörä-Pirkko ovat valinneet Atrian Nurmon toimipisteen Seinäjoen vuoden pyöräilymyönteisimmäksi
työnantajaksi.

Pyöräillen Pälkäneellä. Pälkäne liittyi vuoden alusta mukaan Pyöräilykuntien verkostoon ja tahtotila pyöräilyn edistämiseksi on vahva.