Poljin 6/2012 ilmestynyt

Sisällys

Pääkirjoitus: Pyöräilyn arvo."Pyöräily on terveellistä" -väite voidaan nyt kääntää rahaksi.

Malmö on Ruotsin pyöräilykaupunkien eliittiä. Kuinka 30 % kulkutapaosuus saavutettiin? Menestystarinan taustat ja virstanpylväät sekä terveiset Suomen pyöräliikenteen suunnittelijoille.

Minä Poljen Tampereella! Kaupunki on tehnyt tänä vuonna paljon parannuksia pyöräilyolosuhteisiin ja pyöräilijämäärät ovat lupaavassa kasvussa. Onnistunut Minä Poljen -kampanja kokosi yhteen kaikki Tampereen hyvät pyöräilyteot.

Vancouverin Velo-city 2012 -jälkiseminaarin 24.10. antia. Polittiinen tahto, suunnitteluratkaisut, turvallisuus, markkinointi, pyöräilykasvatus, paikkatiedot ja GPS, pyöräpysäkönti - suositussa tilaisuudessa vedettiin yhteen pyöräilyn edistämisen uusimmat kuulumiset maailmalta ja kotimaasta.

Eindhovenin riippuva kiertoliittymä. "Spektaakkelimaisuutta yksinkertaisuudessa."Maailman ensimmäinen riippuva pyöräliikenteen kiertoliittymä rakennettiin lisäämään pyöräilijöiden turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Kilometrikisan vaikuttavuus. Yli 20 000 osallistujan tapahtumaksi kasvanut Kilometrikisa lisää pyöräilyaktiivisuutta ja houkuttelee mukaan ison joukon myös kokonaan uusia pyöräilijöitä. Myös yksilötason esimerkit terveyden kohentumisesta ovat riemastuttavia.'

Vanhat Velot 10 vuotta. Tyylillä juhliva yhdistys vaalii ja kehittää suomalaista pyöräilykulttuuria.

30 km / tunnissa -nopeusrajoitus hyväksyttiin EU:n kansalaisaloitteeksi. Tavoitteena liikenteen rauhoittaminen kaikkialla kaupunkiympäristössä ja asuinkaduilla.