Poljin 1/2016 on ilmestynyt!

Vuoden ensimmäinen Poljin-lehti on ilmestynyt. Tutustu lehden sisältötiivistelmään ja  pdf-versioon.

Aiheina tällä kertaa:

Pääkirjoitus: Laatuväylällä. "Poljin helmikuisena pakkasaamuna Tampereelta Pirkkalaan reittiä, joka on määritelty seudulliseksi pyöräilyn laatukäytäväksi. Ja kuinka ollakaan, kokemus oli erittäin miellyttävä!"

Vauhdikkaasti väliaikaisilla - kävelykeskustan laajentaminen Jyväskylässä. Onnistunut pihakatukokeilu Kauppakadulla suosii kävelyä, oleskelua ja pyöräilyä.
Perinteisten suunnitteluprosessien rinnalle on noussut kokeileva lähestymistapa, jonka avulla muutoksia voidaan toteuttaa nopeasti ja pienemmällä budjetilla. Lue Jyväskylän kokemukset ja ota oppia hyvin kuvatusta prosessista.

Espoossa pyörät on pistetty pyörimään. Sujuva pyöräliikenne on hyödyksi kaikille ja siksi se on myös Espoon kaupungin agendalla. Kaupunki on sitoutunut kaksinkertaistamaan pyöräilyn kulkutapaosuuden vuoteen 2024 mennessä. Tavoite ei tunnu mahdottomalta, sillä viimeisten kymmenen vuoden aikana pyöräilijämäärät ovat kasvaneet keskuksissa 51 % ja niiden välisillä reiteillä 71 %. Espoossa pyöräilyn edistämistoimilla on selkeät päämäärät ja tavoitteet. Vuoden 2015 lopussa edistämisohjelman toimenpiteistä yli puolet (71 %) on tekeillä tai tehty. Suunta on selvä ja sinne pääsee pyörällä!

Tienaa työmatkalla! Trafixissa palkitaan kestävästä työmatkaliikkumisesta. Sijoittamalla noin yksi prosentti keskimääräisistä palkkatuloista kestävään
työmatkaliikkumiseen saavutetaan tehokas kannustin työhyvinvointiin. Vuonna 2013 Trafix alkoi maksaa työntekijöilleen viisaan liikkumisen kilometrikorvausta kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä tehdyistä työ- ja työasiamatkoista. Jo ensimmäisen vuoden aikana viisaan liikkumisen kilometrikorvaus todettiin erittäin toimivaksi kannustimeksi.

Lahdesta laatua pyöräpysäköintiin. Lahden matkakeskukseen avattiin Suomen suurin katettu kaksikerroksinen pyöräpysäköinti. Pyöräparkissa on tilaa noin 200 polkupyörälle. Tila on kameravalvottu ja sen yhteydessä on myös pyöränhuoltopiste.

LYHYET

Uusia jäsenkuntia – verkostossa nyt 100 jäsentahoa! Vahvistuvan jäsenyhteisön voimin on entistä parempi ponnistella kohti pyöräily-ystävällisempää ja viisaammin liikkuvaa Suomea.

Ole rohkeasti Pyöräilyviikon MAMIS! Sähköpyöräilyn vauhdittamiseksi ja lähestyvän Pyöräilyviikon kunniaksi Pyöräilykuntien verkosto lanseeraa MAMIS-käsitteen.

Paavista Italian pyöräliiton jäsen. Pyöräilyä kannattavan Paavi Franciscus'n asuinympäristöstöä koskevassa kiertokirjeessä todetaan, että kaupunkien elämänlaatu on paljolti riippuvainen niiden liikennejärjestelmästä.